Hocam,
aselsan, kıbrıs barış harekatında amerikan ambargosunu kırmak için kurulmuş bi kurum ve şu an çok değerli.
bazı yatırımlar küçücük bütçelerle ve sadece gösteriş olsun diye yapılır ama küçük çalışmalar önemli getiriler sağlayabilir.
muhalefet etmek hakkınız ama bu noktada doğru noktada değilsiniz bence.
Benim amacım muhalefet değil hocam. Aslında olay tam olarak şöyle. Siz açlıkla mücadele eden bir ülkenin uzaya araç göndermesi nasıl normal ya da anormal ise arkadaşın belirttiği konu da aynı şekilde normal ya da anormal karşılıyorsunuz doğrumu anladım? Yani iki ülkeyi kiıyasladınız?
Ben iki ülkenin kıyaslanamayacak düzeyde olduğunu dile getiriyorum. Neden mi?
Adamlar bir kere bu konu üzerinde kendilerini geliştirmişler. Bu konuya yatırım yapmışlar. Şimdi Hindistan'da işsiz kalanların sayısına baktım. 2020 yılı istatistiklerinde işsiz kalanların sayısı 122 Milyon. 1,5 Milyar nüfusa göre 12/1 işsiz oranı var. Bizim ülkemizde ise 2020 itibariyle işsiz kalan kişi sayısı 4 Milyona inmiş. Buda nufusumuza oranla 20/1 oluyor. Burada ki olay tamamen nüfus artması ile alakalı. Nufus ne kadar artarsa işsizlik oranı da süper güç olmadığınız sürece o kadar artacaktır. Öyle ki bu adamlar başarılı oldukları alana gelecekte belki yeni iş kapılarının açılması adına böyle bir yatırım yapabilirler. Bu normaldir.
Konu sahibi arkadaş ise şundan bahsetmiş. Henüz teknoloji alanında gelişmiş bir ülke değiliz. Öyle ki İsveç gibi bir ülkede 55.13 Mbps internet hızı kullanıyorlar. Teknoloji konusunda üretici olmamalarına rağmen kullandıkları alt yapı muazzam. Eğer bu çağ internet çağı olarak adlandırılıyorsa bence uzay yatırımında önce bu alana da yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca aşağıda ki videoyu izlemenizi de öneririm. Uzay belki de geleceğe atılacak olan çok büyük bir adım. Ve bu adımın haberi böyle sönük olmamalıydı.
https://youtu.be/_HcYU4Z3TKs