takir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayal ettiğin ülkelerde çöpçü bile olsan yaşam kalitesi yüksek
Maalesef öyle hocam keşke ülkemizde de böyle olsa.

dc_alican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaygili kisiler surece degil sonuca odaklanip kendini kaygilandirir. Daha sinava girmeden meslek secmeden is bulamam issiz kalirim,torpil cok,issiz cok diye SONUCA odaklanmissin. Su an sinavin varsa sinavina odaklan ben ne yapabilirim diye kendine sor ben su an ders calisabilirim, farkli kaynaklardan test cozebilirim,kendimi kurslara gidip gelistirebilirim, konuyu anlamazsam baska yerden arastiririm. Bunlara odaklan gelecege odaklandikca kaygin devam eder. Biz simdiye bakalim. Ayrica kaygi bozuklugu calisma kitabi ve psikonet yayinlarinin kaygi ile ilgili kitaplari var bunlari okuman farkindaligi arttirir.
Hocam keşke dediğiniz gibi yapabilsem ancak elimde değil bu durum bir şekilde yer ediniyor kafamda düşünceler.

fms34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim yazılım konusunda tavsiyem, neden C# veya python kurslarına gidiyorsunuz bunun cevabını bilin. Yani web, mobil programlama mı yapacaksınız yoksa oyun mu geliştireceksiniz veya başka bir şey mi yapacaksınız buna karar vermeniz ve o alana odaklı ilerlemeniz gerekiyor.

Misal eğer amacınız programlama nedir öğrenmek ise Assembly, C, C++ / Java programlama dilleri üzerinden öğrenmeniz, LeetCode gibi siteler üzerinden problem çözmeniz daha iyi.
Hocam c# kodlamamın nedeni evet oyun geliştirmek ve bu konuda yardımcı olan üniversitede öğretim görevlisi kişi var beni cesaretlendiren hoşuma gidiyor ancak ilerde c# kodlamayı hangi alanda kullanırım bilmiyorum.

Python ise lisede öğretmenim sağolsun yardımcı olmuştu ve aşırı hoşuma gitmişti ve bende devam ettim özel bir sebebi yok.

Dediğiniz gibi gelişmek istediğimiz alandan ilerlemek önemli.