yigitalb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, öncelikle yüksek lisans öğrencisiyim ve tez dönemindeyim, bu sene içerisinde mezun olacağım. Askerlik şubesi bana teslim kağıdı gönderdi fakat e-devlet üzerinden 2022 sonu göründüğünü söyleyince o kağıda itibar etmeyin dendi ve mezun olduktan hemen sonra gelin 1 yıl daha tecil edelim dediler. Mezuniyetten sonra zaman kaybetmeden gelmeniz gerekiyor dediler. Fakat aklımda bir soru var; ben bu yıl içinde tezimi teslim edip mezun olduğumda ve şubeye gittiğimde 2022 Eylül gibi asker oluyorum, mezuniyetimi bildirmezsem e-devlette hali hazırda 2022 Aralık olarak görünmekte. Sizde ne yapmalıyım? Mezun olduktan sonra şubeye mi gideyim yoksa 2022 sonuna doğru mezun olduğumu söylersem +1 sene tecil hakkı doğar mı?
Yöksis üzerinden veri çekiliyor, sen bildirmesen de onlar biliyorlar. Dönemsel güncellemelerde tecilin otomatik bozulur, en garanti model mezun olunca askerlik şubesine gidip tecil talebinde bulun. En kötü ihtimalle 1 yıl daha resmi tecil hakkın olur, başın ağrımaz. Ben de üniversiteden mezun olduğumda 4 yıl daha tecilli görünüyordum e-devlette, sonra yüksek lisans için askerlik durum belgesi istediklerinde e-devletten alamadım. Şubeye gittim almak için, sistemden mezun olduğumu gördüler mezunmuşsun ondan durum belgesi alamazsın, diplomanı al gel tecil başvurusu yapacaksın sonra durum belgesi vereceğiz dediler. O vakit anladım, hiç bir şeyin bizim düşündüğümüz gibi gözden kaçmadığını.