Merhaba,
Daha önce sürücü kursu müdürlüğü yapmış biri olarak bazı bilgileri size iletiyorum.
Almak istediğiniz ehliyet sınıfına göre fiyat değişmektedir. Her ilin farklı ehliyet masrafları vardır. Örneğin İzmir'deki bir sürücü kursunun ücreti ile İstanbul'daki sürücü kursunun ücreti farklı olabilmektedir. Kurs ücretleri, her yılın ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere bir önceki yılın sonuna doğru aralık ayında sürücü kursu sahiplerinin gerçekleştirdiği toplantıda belirlenmektedir. Devlete verilen Ehliyet sınıfı harcı, katkı payı vs gibi ödemeler ise ülkemizin her ilinde aynıdır. Sürücü kursları, haksızlık olmaması amacıyla il içerisinde belirlenen ehliyet ücretinden aşağıda ücret ile kayıt yapmaması gerekmektedir. Örneğin Malatya ili için belirlenen B Sınıfı sürücü kursu masrafı, 2000 TL ise Malatya ilinde faaliyet gösteren hiçbir sürücü kursu 2000 TL altında ücret ile öğrenci kayıt edemez. Nitekim bazı sürücü kursları alınan kararlara uymayarak peşin ödemede kolaylık sağlama vs gibi bahaneler ile belirlenen sürücü kursu masrafı altında öğrenci kayıt etmektedir.
Sürücü kursuna kayıt olurken dikkat edeceğiniz bazı şeyleri sizin için aşağıda sıralıyorum.
1. Öncelikle yönetmeliği ve haklarınızı bilerek kayıt olmaya gidin.
2. B sınıfı ehliyet için kanun gereği en az 14 saat direksiyon eğitimi verilmesi gerekmektedir.
3. Trafik ve çevre dersi 16 saat, ilkyardım dersi 8 saat, araç tekniği dersi 6 saat ve trafik adabı dersi 4 saat olarak verilmektedir.
4. Yazılı sınav kaldırıldı ve yerine e-sınav getirildi. Teorik dersler bittikten sonra e-sınava girebilirsiniz ve e-sınavdan kalırsanız 15 gün içerisinde tekrar yeni bir sınava girmeniz gerekmektedir.
5. Her ayın 10.gününe kadar kurs için kayıt oluşturulabilir. Örneğin 8 Şubatta kayıt olursanız Şubat ayı grubuna, 11 Şubatta kayıt olursanız Mart ayı grubuna kayıt olursunuz.
6. Faturalarınızı isteyiniz ve ödeme yaptığınıza dair dekont isteyiniz.
Saygılarımla,