ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birkaç kişiden daha bekçilerin kafalarına göre artistik yaptığını duymuştum geçen de izin kağıdı olduğunu halde trafikten dolayı saat 9'da evde olamayan kardeşime sana ceza keseceğiz diye saçma sapan sebeplerden tutmuşlar ceza muhabbetini yoldan geçen bir komiserin müdahalesi ile bıraktılar. Bekçiler biraz fazla abarttılar sanırım kendilerini ama onların da suçu yok sırf gaz almak için gidip bu kadar hava basarlarsa olacağı bu.
Öncelikle bir POLİS olarak yazıyorum. Sokağa çıkma yasağı kural ihlali ile alakalı olarak gelen KAT'i emirler söz konusu. Bu emirlerin yürütmesi de genellikle ÇMB tarafından yapılıyor. İl ve ilçe merkezlerindeki POLİS mevcudu sıkıntısı nedeni ile özellikle ÇMB çok ciddi anlamda kurtarıcı olmuştur. Hatta çoğu noktada biz meslektaşlarından çok daha sert, çok daha atılgan oldukları da gerçek Ancak yine de kendilerini kısa zaman içerisinde ciddi anlamda geliştirdikleri ve ceraimlere olumlu etkileri (BİZZAT İÇERİSİNDE OLDUĞUM İÇİN TARAFSIZCA SÖYLÜYORUM) Ceza yazma konusunda şöyle ki KOLLUK KUVVETLERİ'nin bu anlamda idari yaptırım yetkisi bulunmuyor. Kolluk, sadece tutanak tutar sizi o an orada gördüğüne dair ve imzanızı alır. (İMZA ATMAZSANIZ DAİMZADAN İMTİNA NOTU DÜŞERLER. O AN TC KİMLİK NUMARANIZI TUTANAĞA İŞLEMELERİ DE KANIT OLARAK DEĞERLENDİRİLİR)

Bu imza ilçe kaymakamlıklarına gider. Kaymakam ya da Kaymakam Vekili evrakı inceler ve cezaya dönüştürme yetkileri onlara aittir. Kaymakam, cezai yaptırıma dönüştürdüğü anda da sizlere itiraz yolu açılır. Genellikle de haklı sebebiniz (İZİN KAĞIDI, HASTA RAPORU YA DA REÇETE VS.) Sulh Ceza Hakimliklerine giderek itiraz edebilirsiniz. Ki itirazınız için o tutanağı tutan kolluklardan da açıklama alınır ve kısa sürede cezai yaptırım iptal olur.

Ancak yine içerisinde olduğum için söylüyorum. Türkiye'de bu yasakları takmayarak Tİ'ye alan ve kolluk kuvvetlerini genel olarak küçümsemeye kalkan insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Hal böyle olunca da insanları bazı konularda bilinçlendirmek için de ne yazık ki maddi yaptırım en kesin çözüm oluyor ve bu çok acı. Ancak çok acı olsa da yapmak en kesin çözüm.

Saygılar