Caiz olmaması ile elle tutulamaması arasında bir bağlantı bulunmuyor. Elle tutulmayan şeylerin de değerinin olması caiz olabilir. Buradaki sıkıntı aşırı risk ve yüksek belirsizlik ile alakalı.
Birincisi burada caiz veya değil demek çok çok uç bir nokta. ALLAH korusun ahireti yanar insanın komple. Caiz olmadığı kanaatindeyim çünkü elle tutulup, gözle görülen bir cisim yok ortada.
Kişiler üzerinden değil olgular üzerinden düşünmek gerekiyor. Yoksa sonuca varamaz ve enerjinizi boşa tüketirsiniz.
Adam imam, faizle para satıyor, Bitcoin hakkında ne düşünüyorsun diyorum, haram kardeşim bulaşmayın öyle şeylere diyor
Şayet Kanal İstanbul'un oradan geçeceği bilgisi size herkesten önce verildiyse ve satın aldığınız kişiyle bu bilgiyi paylaşmadıysanız o zaman elde ettiğiniz kâr helal olmayabilir. Ancak böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Makul bir kâr elde etmişsiniz. Yarın evinizin değerinin (hemen altından fay geçse ve eviniz tamamen yıkılsa bile) 10 bin ₺'ya düşme ihtimali yok ancak kripto paralarda bu risk mevcut.
4 sene önce Küçükçekmece'de ev aldım 180 bin TL'ye. Kanal İstanbul muhabbeti nedeniyle şu anda değeri 600 bin TL.
Eee şimdi neye göre arttı bu fiyat? Spekülasyon değil mi? Evin değeri gerçekten 600 bin TL mi yani şu anda? Ne değişti de bu fiyat çıktı.
Yatırımın zaten ana amacı bu. Bir malın değerinin zamanla artacağını öngörüp mevduatını buna aktarmak.