Selamlar 20 yaşındayım 3 senedir İzmir'e taşınacağımız için İzmir'de bulunan isimli bir üniversiteye gideyim diye tercih yapmadan çalışmaya devam ediyorum.Ama bu sene çalışma planlarım hedeflediğim gibi olmadı ve devlet üniversitelerinden bilgisayar mühendisliği kazanma umudum da bayağı azaldı(en az 30k sıralama yapmam gerekiyor,Elektirikte iste 70k yeterli).Sorum şu elektirik elektronik mühendisliği tercih edip kendi çabalarımla yazılımcı olmayı hedeflemem fazla mı absürt? Kaldı ki bilgisayar mühendisliği kazansam bile oturup kendi çabalarımla yazılımı öğrenecektim
Mühendislik fakültesinde olacağın için aynı fakülte içerisinde Bilgisayar mühendisliği ile çift anadan yapabilirsin, bazı üniversitelerde şöyle bir imkanda mevcut; örneğin elektrik-elektroniğe girdin ve çift anadal için yeterli ortalamayı yaptın ve bilgisayar mühendisliğine başvurdun kabul aldın, istersen her ikisini birden veya ilk girdiğin program olan elektrik-elektroniği bırakıp sadece bilgisayar mühendisliğine devam edebilirsin. Tercih yapacağın üniversiteler hakkındaki işleyişi önceden öğrenmen faydana olacaktır. Üniversiteler özerk statüye sahip olduklarından dolayı her birinin ayrı senatosu vardır, ayrı kararlar alıp uygularlar. Uygulama da üniversiteler arasında farklılıklar olabilmektedir. Başarılar dilerim.