2-3 gün önce marketten sürekli tükettiğim ve yıllardır değiştirmediğim kaşarı almaya gittim.Bana yaklaşık 2-3 km uzaklıkta düşünün o kadar beğeniyorum kaşarı.
Aldığım kaşar 700 gram. Normalde fiyatı 20,90 ile 21,90 arasında değişiyordu.
Lakin yine almaya gittiğimde bu sefer kaşar reyonunun tam üzerinde (bizim kaşarın yanı) Süper indirim / Süper Fırsat yazıyordu. Aha dedim indirime girmiş 3-4 tane alayım. ( TABİ FİYATI GÖZÜM GÖRMEDİ )
Biraz dikkatli bakınca fiyatın 30 lira olduğunu gördüm. Kaşarı yine aldım kasiyere giderek sordum.Bu kaşarın fiyatı neydi şimdi ne oldu ve ne zaman fiyatı arttı dedim.
Abi dün alsaydın 21,90 dı şimdi 30 lira dedi.
Sonrası olayları anlatmaya gerek yok oradaki görevlilere şikjayetimi filan belirttim ama faydası yok ama ben fotoğraf çektim , önceki aldığım fiyatların fişini buldum ve şimdiki aldığım ile cimere yazdım.
Bu ülkede tek bir ürüne bir günde %40-60 arası zamn yapılması ve bunun şikayet olmazsa hiç bir şekilde göze batmaması ne kadar cans ıkıcı bir durum.
Bilinçli bir kullanıcı olmasa benden sonra herkes o kaşarı indirimde sanıp 30 liraya alacak.
Bu fiyatların merkez taraflı sürekli kontrolü nasıl sağlanır bilmiyorum.
Bir firmanın da bir ürüne bir günde %40-60 arası zamı yaparken korkusuz olması deli cesaretimidir onuda anlamıyorum.
Ürün vs adı vermeyeceğim şikayet sonlandığında vereceğim bilgileri.
https://prnt.sc/z7g7mg