Aliexpreste yıllar önce 2 vaka yaşadım ve bir daha işim olmadı. Aliexpress benim nezdimde asla alıcının değil satıcının yanında olup dolandırıcılara imkan veren bir lanet firmadır.

neyse mecburiyetten 2 adet ürün aldım bu sene bunlardan bir tanesi , ptt kargoya gittiğimde ürünün geri döndüğünü söylediler fakat ptt kargo takip sayfasında barkod hatalı uyarısı veriyor. Taşıyıcının web sitesindede teslim edildi olarak görülüyor. Bende aliexpressten anlaşmazlık oluşturdum ürünü almadığıma dair ücret iadesi istedim. yaklaşık 10-15 dakika sonra ücret iadesine ret verip anlaşmazlığı kapadılar.

asıl korkum şu yukarıda ki ürünü 100 lira civarında almıştım, diğer bir aldığım ürünün fiyatı ise 3k civarlarında. Satıcı sisteme başka birisine gönderdiği ürünün kargo takip numarasını giriyor.

Örneğin aldığım ürün 20 kg ama ürün 400 gram gönderilmiş
alıcı adresi istanbulda ama ürün alanyada birisine teslim edilmiş vs. vs.

bu yukarıdakileri kanıtlarıyla beraber aliexpresse gönderdim .

anlaşmazlık açmak için 10 gün satın alma süresinden bu yana beklendi.
sonra anlaşmazlık açtım ve 8 gün içinde sonlanacağı söylendi. 8 gün geçti sanıyorum ki aliexpress ilgilenecek hayır efendim o 8 gün dolduktan sonra birde 14 gün bekleme süresi varmış

Ona da eyvallah mail geldi çin yeni yılından dolayı 17 şubattan sonra itiraz ekibimiz ilgilenecek diye

neyse hadi bunlarıda geçtim aliexpress e asla güvenmiyorum tamda tahmin ettiğim gibi yine problemler yaşatmaya başladı bana ücret iadesi yapıp yapmamasına güvenmiyorum bu yüden harcama itirazı forumu oluşturdum onunda sonucu nerden baksanız 6 ayı buluyor dönülmesi.

Mümkün olduğunca amazonu kullanın.