Senin bugün için hayata karşı tek sorumluluğun üniversite sınavında iyi bir performans göstermek. Sen üniversiteye hazırlık iyi gitmiyor diyorsun sonra ne yapmalıyım diyorsun. Photoshop premiere'den önce senin üniversite hazırlığını ciddiye alman lazım. Bak dışarıda iş arayınca nasıl ortada kalıyorsun azar işitiyorsun. Çünkü vasıfsızsın. Sana vasıf kazandıracak bir üniversite kazanman lazım. O yüzden önceliğini ünivetsiteye ver. Ailen senin dükkan dükkan gezip para kazanmanı beklemiyor. Her ailenin maddi sıkıntıları olabilir. İhtiyaçlarını kıs, bilgisayarında ders çalış.
Üniversite sınavı iyi gitmiyor ya, eğer senin elinde harika bir bilgisayar olsaydı premier ve photoshop da iyi gitmeyecekti. Çünkü sen sorumlulukarından kaçan bir yapıdasın. Şu an senin için premier ve photoshop eğlenceli görünüyor. İşin detaylarına indikçe kendini geliştirmen gerektikçe o işe karşı tutumun da derslerine karşı tututmuna benzer.
Hemen kendini toparla değerli kardeşim. Ailenden önce sen kendine değer ver. Eğer daha iyi bir hayat hakettiğini düşünüyorsan çalışmaya başla şikayet edip hayıflanmayı bırak. Üniversite sınavı için eksik olan yönlerini tespit et üzerine git. Bu forumdan kendine basit site yönetimi basit sitelerde editörlük gibi işler bulmaya çalış.
Herşeyden önce kendini disipline sok. Plan yap ve plana uy.
Hayattaki tek sorumluluğun şu anda derslerin ve üniversite hazırlığınken bu sorumluluğu yeterince yerine getirmiyorsun.
Photoshop premier ye ada herhangi bir alana girdiğinde de bu şekilde plansın ve sorumsuz çalışıp başarısız olma ihtimalin yüksek.
O yüzden yolun başındayken kendini disiplin altına almayı ve odaklanmayı öğrenmeye çalış.
İnternette odaklanma üzerine araştırma yap ve nasıl odaklanırsın nasıl başarılı olursun uğraşmaya başla.
Sana senden başka kimseden fayda gelmez.
Ailenden, arkadaşlarından, sağdan soldan destek beklemeyi bırakıp karakterine öz motivasyon ve öz disiplin inşa et.
Öz disiplinin ve öz motivasyonun olduğu sürece her zaman başarılı olursun.