Vianim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun beni de arayıp 4 film için 12 bin lira istemişlerdi durumum olmadığının ödeyemeyeceğimi söyledim dava açıldı. 2 gün önce duruşma görüldü 6080 lira para cezası verildi 10 taksite bölünüp ceza ertelendi. Sadece mahkeme masraflarını ödersin dendi.
Bu ceza davasından aldığınız para cezası. Kesinleştikten sonra karşı taraf size tazminat davası açabilir. Bu da genelde ceza davasındaki para ile eşdeğer olur. Aşağı yukarı 6bin tazminat çıkar.

Konu sahibi arkadaş önce uzlaştırmacinin hangi adliyeye bağlı olduğunu öğrenin gidip görüşün. Normalde bu süreler 2 ayı geçmiyor ancak pandemi de uzun süreler geçti ve mazur görüldü. Bu durumdan dolayı geç kalınmış olabilir. Ancak benim şahsi görüşüm ve bilgim ile söylüyorum o kadar para vermeyin dava açılsın. Sicili yoksa hagb alacak Google da bakın. Devamında tazminat olur ki ona varana kadar 2 yıl geçer ki 6-8 arası bir tazminat çıkar. Avukat ücreti ile 12 bin gibi bir rakam olur ve bu para sizden en az 3 sene sonra çıkar. Yani dava şu durumda daha mantıklı. 5bin teklif edin olursa olur. Olmazsa davaya gidin.