Merhaba değerli forum üyeleri;

Bu yazımda sizlere adi ortaklık ile ilgili bilgiler vereceğim. Verdiğim bilgiler neden adi ortak olarak kurmamalısınız, bu yönde olacaktır.

Arkadaşınız var beraber fatura kesmek beraber para kazanmak istiyorsunuz bu yüzden limited veya aş kurmak yerine adi ortaklık şirket kurabilirsiniz. Hem daha az maliyetli olacaktır hem de kapanması daha kolay olacaktır. Buraya kadar herşey gayet olumlu ve güzel ancak burda atlanılmaması gereken önemli bir detay var.

Arkadaşlar, eğer ki genç girişimci iseniz her ikinizde genç girişimci teşviki şartlarını taşıyorsanız ortak şirketi kurmak yerine ayrı ayrı kurmanızı öneririm. Neden mi?

Çünkü ortak şirket kurduğunuzda 1 yıllık bağkur teşvikinden biriniz faydalanabiliyorsunuz diğer arkadaşınızın bu teşviki ölüyor. Halbuki ikiniz ayrı ayrı şahıs şirketkursaydınuz teşvikten her ikinizde maksimum şekilde faydalanacaktınız.

Bizler bu konuda sizleri bilgilendirelim ki eğer ki şimdi veya ilerde böyle bir fikriniz varsa bu hususu göz önünde bulundurmuş olun. Biliyorsunuz vergi dairesi hatayı kabul etmez bu işler ciddi ve ince işlerdir.

Dipnot : Genç girişimci teşviki 29 yaşını doldurmamış kişilerin ilk kez şahıs şirketi veya adi ortaklık şirketi kurduğunda 1 yıl bağkur ödememesi ve 3 yılda 75k ya kadar gelir vergisi ödememesidir. Ortaklık şirketi kurulursa bağkurdan sadece 1 kişi faydalanabilir

Daha fazla ve detaylı bilgi almak isterseniz de pm atabilirsiniz. Konumu okuyup destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Umarım daha birçok faydalı konularda buluşuruz. Teşekkür ediyorum ve iyi geceler diliyorum 😊