Fiyatlar serbest piyasada arz talep dengesi içinde belirlenir.
Neden boğaza nazır bir villanın fiyatı 50 milyon lira da aynı özellikte metrekarede kayserideki bir villanın değeri 2 milyon lira?
Çünkü boğaz kıyısında sınırlı yer ve sınırlı sayıda villa var ve bu alanda yaşamak isteyen çok zengin var.
Siz salgın yüzünden bir çok sektörde imalatların yavaşladığını görmezden geliyorsunuz.
Almanya gibi bir sanayi devi tam kapanma gerçekleştiriyor.
Millet eve tıkıldığı için teknolojik aletlere talep çok arttı dünyada bir mikroçip kıtlığı yaşanıyor.
Ford ve bir çok araba firması mikroçip tedarik edemedikleri için imalatlarına ara verdiler.
Mal azsa fiyat yükselir.
Plajlarda kum yerine pırlanta olsaydı pırlantanın kıymeti olur muydu?
Mal arzı talepten azsa fiyat yükselir.
Bu ülkenin vatandaşını birileri fiyatların sadece maliyete göre belirlendiği gibi saçma bir fikre inandırmış.
O yüzden insanlar fiyatların sadece maliyete göre hareket ettiğini düşünüyorlar ve firmaların maliyetin üzerine %30 gibi kar koymaları gerektiğini düşünüyorlar.
Bu doğru değil.
Fiyatlar maliyete göre arz talep dengesine göre belirlenir.
bu örnekleri verirsek geceyi bulur. ancak piyasada fırsatçı dolu enfslayon %20 ise %300 zam oluyor?? Neyse beni ilgilendirmiyor ülkede herkes haklı

ben her türlü alıyorum sadece asgari vs geçinenler %500 yapın hatta. Ancak arada türkiyeye geliyorum. Herkese iyi forumlar %600 olması dileğiyle