xtreme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitenizi kapatın, yani dosyaları farklı bir klasöre taşıyın herhangi bir giriş olmasın. Veya bana özel mesaj atın sitenizin bulunduğu sunucudan belirleyeceğiniz bir alan adına denemeniz icin bir hosting hesabı açayım.

Sonra bir tane wordpress kurun, bu wordpress'e newspaper gibi ağır bir tema ve dummy content yükleyin. Google Insight veya GTmetrix veya başka bir araç ile sitenizin hızını kontrol edin.

Sonrasında sitenize sadece Litespeed cache eklentisini kurun herhangi bir ayar yapmayın bir daha test alın,

Sonrasında ise Litespeed cache ayarlarını yapın tekrar test yapın.

İlk testte, diyeceksiniz ki " bu ne yaa kimsenin girmediği site 10 saniyede mi açılır." (Bu arada %200 cpu 25 mb io, gibi fantastik yüksek limitlere sahipsiniz ve sunucularımızın loadları 3 ü geçmez.)

İkinci testte şöyle diyeceksiniz " hmm ben buna bir kaç ayar yapsam 1 saniyede yüklenir muhtemelen"

En son testte ise, "adamlar haklıymış yazılımı optimize edince sitenin hızı harbiden 3 liralık hostinge göre mükemmel" diyeceksiniz.

Mesajı alıntıladığınız müşterimiz dikkat ettiyseniz mesajını düzenleyip farklı bir şey yazmış, yukarıda anlattıklarımı müşterimizin hesabında yaptım, optimizasyonun ne kadar faydalı olduğunu kendisi de gördü.

Optimizasyon yapmadan sunucudan performans alamaz mısınız sorusuna gelince, alamazsınız. Optimizasyon yoksa sunucunuz isterse kuantum bilgisayar olsun, yine siteniz yavaş açılır. Buna da biz bir şey yapamıyoruz maalesef. Sizin sitenizi optimize etmeniz gerekiyor. Her şeyi devletten beklemeyelim
Müşteri Sepete gittiği zaman ne diyeceksiniz peki hocam ?