Akaynar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben okuyunca senin dediğin gibi anlamadım işte bende oyuzden akılla düşün öyle yaz dedim malesef gecn insanlar nefis ve hevesleri ile düşünür hareket ederler yaşı 40 ve üzeri inşa lar düzgün insanlar tabi akılları ile düşünür hareket ederler
Abi, arkadaşa müslümanları genellediğini düşünerek genelleme yapma diyorsun ama sen de genelleme yapıyorsun. Ben 25 yaşındayım, dinle de pek arası olan birisi değilim, bugüne kadar tek bir insanın hakkını yemedim. Seni tenzih ediyorum, ama eminim 40 ve daha üzeri yaşa sahip elinden bir iş gelmeyen, ekmeğini kazanamayan ve silik gibi insanların sırtından geçinen ya da onları dolandıran kişiler mevcuttur. (Hemen medyatik bir örnek verelim: Jet Fadıl.) Aynı zamanda Allah ile aldatanlardandır kendisi.

Dolayısıyla: Bir insanın dili, dini, ırkı, cinsiyeti, yaşı, hatta cinsel kimliği ne olursa olsun vicdan sahibiyse bu tür bir şey yapmaz. Değil ise, diğer özellikleri ayırt edilmeksizin yapabilir.

13-15 yaşındaki çocukların belki olgunluğu, akli melekeleri yerinde olmayacağından hak verebilirim. Ama sadece 40 yaş ve üzeri insanlar yapmazlar demen, kusura bakma tamamen yanlış bir yaklaşım.