Merhaba, şimdi şöyle izah edeyim size;
Sitenin hızlı ya da yavaş olmasında birçok faktör var. Sunucunun bulunduğu konum, sitenin trafiği, sitede kullanılan görseller, sitede kullanılan eklentiler, sitede kullanılan temanın boyutu gibi gibi birçok etken mevcut. Sizde bilgisayarınızda oyun oynarken birçok kişiye erişim verirseniz oyunda belirli takılmalar yaşarsınız. Ve sizin bilgisayarınız o anda oyun odaklı dağıtım yapıyor özelliklerini, ancak sitede yığınla etken var ve hepsine yetişmeye çalışıyor. Zaten eğer hiçbir sorunla karşılaşmadım diyorsanız bravo doğru yoldasınız. Hatta bunun durumdan muzdarip çok fazla kişi var onlara da yardımcı olabilirsiniz. Ve en önemliside vps dediğinizi olay zaten bir sunucuyu birden fazla sunucuya bölmek demek yani bir sunucu üstünde birden fazla etkileşim almak demek. Tabii şöyle bir durumda var alırsınız bir dedicated sunucu yüksek özelliklerde ve birde uygun konumda olur, işlem tamamdır hız problemi yaşamazsınız. Zaten forumda hız problemi yaşıyorum diyen çoğu kullanıcı daha düşük özelliklerde sunucu alıyor ve wordpress eklenti kullanmayın deme sebepleride o... Örnek vermek gerekirse dinazor markalar var trendyol, n11 vb bu firmaların siteleri google page speed testlerinde yerlerde gözüküyor ama hızları çok iyi bunun sebebi çok yüksek hacimli sunucularda barındırılması.
Yani ucuza gelsin diye özellikleri çok düşük alırsan anlarım da ben kendi adıma bu eklentilere yapılan öcü muamelesine anlam veremiyorum