Ortaokul ve lisenin başlarında hep subay olmayı istemişimdir. Nitekim lise sonunda hava harp okulunu kazandım lakin lisede geçirmiş olduğum bir kaç sağlık sorunu nedeniyle sağlıktan geçemedim. Ve o zaman anladım ki vatanseverlik sadece top tüfek değil. İşini düzgün yapmak, eğitimini almak, ülkenin ve kendinin madi-manevi kaynaklarını doğru kullanmak vb.. en az top tüfek kadar; hatta bence daha fazla vatanseverliktir. Ben 18bin tl iken yaşım tutmamıştı, 15bin tl olarak tekrar getirdiklerinde maddi imkanım orta seviyedeyken borç harç parayla gittim bedelli olarak eylül 2019da 18 gün yaptım(keşke 18gün almasalardı bile çünkü devlet bana 18 günde 5000tl den fazla harcamıştır). Türkiye'de bedelli askerlik devletin nakit akışında sıkıntı çektiğinde gündeme geliyor, bu sebeple ben 12 ay borç ödedim ama Türkiye bütçesi için küçük olsa da bedelini karşıladım. Bu konuda içim ve vicdanım rahat. Yarın seferberlik çıkar da bana ihtiyaç olursa elbet gözümü kırpmadan yapabileceğimi yaparım. Bedelli askerlik yapanlara bir garip davaranların hatta vatan haini olarak görenlerin tepkisinden bıktım o yüzden içimi dökmek istedim. Bir kusur ettiysem affola.