mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hiç bütçesi olmayan kişi siz olsaydınız?

Şu aralar pek çok genç kardeşimiz internetten birşeyler yapmaya çalışıyor. Çoğunluğu öğrenci. Bütçeleri olmayabilir, doğal karşılamak lazım.
E-ticaret gibi bir girişime sıfır bütçeyle başlamak ne kadar doğru tartışılır tabi.
Sadece doğru yol haritasına sahip olmaları gerekiyor.

Evet, bu işin bütçesiz yapılamayacağını belirttik. Peki sunabileceğiniz çözümünüz var mı?
Bana kalırsa, bir süreliğine bu projeyi rafa kaldırıp uygun bütçeye ulaşmak hedeflenmeli.

E-ticaret yönetenler bilir, olay sadece siteyi kurup ürünleri yüklemekle olmuyor.
Satış yapabilmek için bundan çok fazlası gerekir. Sipariş verildikten sonraki operasyonel yükü saymıyorum bile.

Evet, burası bir forum. Herşey ücret karşılığında yapılmamalı. Dayanışma olmalı.
Bununla birlikte, herkesin zamanı değerli; HAKLISINIZ.

Şundan gayet eminim ki, bu site woocommerce değil de, herhangi kar amacı gütmeyen bir wordpress sitesi olsaydı herkes taşın altına elini koyardı.
Fakat genç dostum, sen nasıl bu e-ticaret girişiminden para kazanmak istiyorsan, senin sitene emek verip, vakit ayıracak kişi de aynı şeyi istiyor.

Karşılıklı empati, durumu çözer.
Hocam zahmet etmiş olayı güzel anlatmışsınız da bu arkadaş 2-3 gündür bir kaç konuda aynı arayış içerisinde keriz arar gibi iş yaptıracak adam arıyor ve sanki bide babasının hayrına gibi "malsf btçm yk.." gibi cevaplar alıyor. yıllardır bu forumda elbette taşın altına elimizi koyup çok insana hayır dua işiniz de yaptık eticaret sitesini baştan aşağıda yaptık önemli olan "KERİZ" değil yardım edecek birini aramak. ayrıca bu tavırla kimseyi zan altında da bırakmak istemem ama supplemen gibi pahalı bir sektörde bütçesi olmadan ne yapabileceğini düşünüyor,, bir çok ******** site varken üstelik...