KaanP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizin için zahmetli olabilir. Toptancılardan almanız çok daha iyi çünkü model tutturmanız gerekiyor. Diktirdiğiniz ürün elinizde kalabilir diktirirsiniz satış yapmaz beğenilmez toptancılarda bir ton çeşit var oradan satanları alırsanız sizin için daha iyi olur ve zahmetsiz olur. Artık sektör çok büyüdü herkes girmeye çalışıyor ama büyükler işi götürür şu an için. İnstagram'dan satış için kargo ile anlaşma yapacaksınız ve az kargo yolladığınız için kargo size kargo ücreti olarak 14-15 tl sunucak kapıda ödeme de aynı şekilde toplam 30 tl ye denk geliyor. Ben 2 senedir kargo yolluyorum ve kargo adetlerimin olmasına rağmen benim kargo ücretim kapıda ödeme+kargo 18 TL. Bunu baz alarak iş yaparsanız sizin için iyi olabilir. Size birkaç dikkat etmeniz gereken bilgi bırakıyım.

1-) Kargo olarak : Aras kargo ucuzdur ama hırsızlık çok dönüyor. MNG Orta fiyatlı şube sayısı az ve adres takıntılıdır(mahalle cadde/sokak apt daire olmadan kabul etmiyorlar) Yurtiçi pahalıdır ama en sıkıntısız kargo diyebilirim.
2-) Sakın ve sakın çalışanın olursa whatsapp'ı ellerine tam olarak bırakma ben bıraktım şu an kendim bakıyorum ve mesajları görünce müşteriyle lakayt konuşmalar çok fazla var.
3-) Trendyol giyim sektörüne 45 gün ödeme yapmıyor. Mesela bugün sattın 45 gün sonra parayı yolluyorlar ve %20 komisyon kesiyor ve bu çok sıkıntılı riskli iş sermayeni öldürebilir düzeyde. (diğer pazaryerlerine girmedim)
4-) İnstagram'daki müşterilerini sakın ve sakın whatsapp'a sipariş için yönlendirme 2 yere de bak. Facebook'da instagram mesajlarını cevaplamak için yer var çalışan gelirse kesinlikle instagram hesabını verme oradan baksınlar.
5-) Düzenli olarak instagram'da reklam ver şu an işler yokken bütün sistemlerini hallet işler pandemi öncesine dönerse vaktin kalmaz.
6-) Sakın ve sakın mağazan yoksa model çeşidi olsun diye çok fazla ürün getirme sonra elinde kalır modeller.
7-) Asla kargoculara güvenme.
8-) Kargonu takip et. Kuryeler kargonu iade olarak gösterip müşteriye teslim ediyorlar ücreti alıp cebe atıyorlar. Sana iade gözüküyor.
9-) Kargoyu verirken başlarında dur. Entegrasyon yoksa da defter-excel gibi bi yere hergün gelen siparişlerin isim-soyisim telefon no ve fiyatını yaz. Her gün sisteme girilmiş mi diye kontrol et eksik varsa soruştur. Şubeden kargoları çalmasınlar(başıma geldi)
10-) Kargoya göre değişir ama kesinlikle mobil alanlara dikkat et. Senden mobil alan diye fazla kargo ücreti alıp teslime götürmüyorlar. Ne kadar az mobil alan o kadar iyi.
11-) Kargoda çalışanlar ile aranı iyi tut en azından bi durum olursa sana bildirirler. (müdür bize gelip kargon kayıp demişti acente sahibinden habersiz)

Merak ettiğin bişey olursa pm yada beni etiketle
çok teşekkürler hocam, dikkat edeceğiz.