Merhaba, öncelikle gayet güzel şeyler yazmışsınız. Ancak siteyi açmayı planlayan bir şahıs ya da firma zaten bu işlemin ne kadar tutacağını kafasında hesaplar ve planını yapar. Kaldı ki bunu "Google" sorması bile yeterli olur. Yorum atan kişilere katılmamakla birlikte size de katılmıyorum. Katılmama sebebimde açıkçası ön araştırma yapmadan bir işe kol sıvayan kişilere çok fazla mantıklı cevaplar verilemiyor. Birde bu kişi genç bir insan olunca...
...
Öncelikle değerli katkılarınız için teşekkür ederim
Beni eleştirebilirsiniz, piyasaları eleştirebilirsiniz; olması gerekende bu...
Sizinde belirttiğiniz gibi düşük ücretlere ne derece hizmet verildiğini sen ve ben biliyoruz.
Peki ya bu konuda hiç bilgisi olmayan insanlar?
Ucuz olan, insan psikolojisi için her zaman caziptir. Evrendeki herşey (madde&enerji) kolay olan yolu tercih eder.
Fakat değer, her zaman az bulunanda, zor yapılandadır. Bırakalım da insanlar bunu kendileri deneyim etsinler.
Eminim sizden hizmet almak isteyen kişilerde çok defa şu yakınmada bulunmuştur:
"
x fiyatlı ucuz ürün/hizmeti aldım ancak yeterli gelmedi, daha iyisini istiyorum."
Çünkü müşteri neyin doğru olup, neyin yanlış olduğunu bizzat deneyim etmiştir. Hiçbir pazarlama unsuru "
deneyim" kadar değerli değildir.
Dolayısıyla fiyatlardaki bu ucuzluk hiçbir zaman rekabeti köreltmeyecektir.
İşini doğru yapan her zaman kazanacaktır. Altın & Kömür argümanı bunu en iyi şekilde açıklar.
Ancak yaptığı işin kalitesinden pek emin olmayanları fiyattaki rekabet korkutabilir. Bu da onların kendilerini geliştirmeleri için kamçı görevi görür aslında.
Yaptığın yorum için sana minettarım! Düşüncelerin bende yeni ufuklar açtı ve bildiklerimi tekrar sorgulamamı sağladı. Tekrardan teşekkür ederim.
Bu cevabı vermek benim için oldukça keyifliydi. Umarım senin içinde öyle olmuştur.