mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hiç bütçesi olmayan kişi siz olsaydınız?

Şu aralar pek çok genç kardeşimiz internetten birşeyler yapmaya çalışıyor. Çoğunluğu öğrenci. Bütçeleri olmayabilir, doğal karşılamak lazım.
E-ticaret gibi bir girişime sıfır bütçeyle başlamak ne kadar doğru tartışılır tabi.
Sadece doğru yol haritasına sahip olmaları gerekiyor.

Evet, bu işin bütçesiz yapılamayacağını belirttik. Peki sunabileceğiniz çözümünüz var mı?
Bana kalırsa, bir süreliğine bu projeyi rafa kaldırıp uygun bütçeye ulaşmak hedeflenmeli.

E-ticaret yönetenler bilir, olay sadece siteyi kurup ürünleri yüklemekle olmuyor.
Satış yapabilmek için bundan çok fazlası gerekir. Sipariş verildikten sonraki operasyonel yükü saymıyorum bile.

Evet, burası bir forum. Herşey ücret karşılığında yapılmamalı. Dayanışma olmalı.
Bununla birlikte, herkesin zamanı değerli; HAKLISINIZ.

Şundan gayet eminim ki, bu site woocommerce değil de, herhangi kar amacı gütmeyen bir wordpress sitesi olsaydı herkes taşın altına elini koyardı.
Fakat genç dostum, sen nasıl bu e-ticaret girişiminden para kazanmak istiyorsan, senin sitene emek verip, vakit ayıracak kişi de aynı şeyi istiyor.

Karşılıklı empati, durumu çözer.
Merhaba, öncelikle gayet güzel şeyler yazmışsınız. Ancak siteyi açmayı planlayan bir şahıs ya da firma zaten bu işlemin ne kadar tutacağını kafasında hesaplar ve planını yapar. Kaldı ki bunu "Google" sorması bile yeterli olur. Yorum atan kişilere katılmamakla birlikte size de katılmıyorum. Katılmama sebebimde açıkçası ön araştırma yapmadan bir işe kol sıvayan kişilere çok fazla mantıklı cevaplar verilemiyor. Birde bu kişi genç bir insan olunca...

Zaten burada daha da önemli bir husus var. Maalesef piyasada amatörce wordpress kullanmayı öğrenen her kişi ben webmasterım diye ortaya atlaması. Maalesef bir elektrik faturasını bile karşılamayacak ücretlere site yapılıyor. Ama nedeni basit! Ucuz etin yahnisi hesabı... Bu tarz sitelerin ortak bir noktası var. Sitede çok ciddi güvenlik açıkları mevcut... Xml-Prc'ler mi dersiniz, admin url'simi dersiniz, versiyon bilgileri mi dersiniz neler neler... Birde bunların yanına nulled eklenti ve tema kullanan kişiler ekleniyor. Yani kısacası siteyi yapıyorlar ama nasıl yapıyorlar... Ön yüzü öyle hızlıca düzeltiyor ama bunun ne hız optimizasyonu, ne güvenlik optimizasyonu, ne türkçeleştirilmesi, ne doğru düzgün backend-frontend kısımların editlenmesi var. Ama sonuç yaptık mı yaptık... Yani demem o ki daha gidecek çok yolu olan kişiler bu şekilde piyasada var olduğu sürece beş tl'ye bile site isteyen kişiler olacak. Çünkü ne müşteri araştırmacı ve mantıklı yaklaşıyor, param cebimde kalsın yeter diyor, ne de kururulum yapan kişi mantıklı ve araştırmacı yaklaşıyor. Eğer bir iş, bir gelir ya da düzgün bir şekilde çalışacak gerçek bir site isteniyorsa önce bunlar düşünülmeli... Zaten dediğiniz gibi sadece site ilede bitmiyor. Facebook / Instagram, Google Ads reklamları gibi birçok mecra ile de destek gerekli. Araştırmak dijital dünyada o kadara basitken, araştırmadan devam edilirse, durumda böyle devam eder.