Merhabalar herkese,

abc.com alan adı şu an alınmış durumda ama projelendirilmemiş sadece satışa konulmuş. Ben de blog sitem için theabc.com'u almak istiyorum ve ilerleyen zamanda bu marka adı altında ürünler satışa çıkarmak istiyorum. Bu konuya bağlı birkaç sorum var:
  1. theabc.com'u alırsam hit yönünden bir eksiğim olur mu ve bana ilerleyen zamanlarda ürün çıkarttığımda yasal olarak bir sorun çıkarır mı?
  2. ilk başta theabc.com'u alıp bir süre sonra abc marka tescili başvurusunu yapıp abc.com.tr domainini alınca theabc.com'u abc.com.tr'ye yönlendirirsem hit ve seo anlamında bana eksisi olur mu?
  3. ya da bunlarla uğraşmayıp en baştan direkt marka tescili başvurusu yaparak abc.com.tr alan adını mı almalıyım?
  4. başvuru yaptıktan ve abc.com.tr'yi aldıktan sonra marka tescili onayı için de ₺750 ödemek gerekiyor. Bu miktarı ödemeyip marka tescilini tamamlamadığımda abc.com.tr'yi elimden almaları gibi bir durum oluşabilir mi?
  5. ya da direkt abc.net'i alsam ve bunlar ile uğraşmasam nasıl olur?
Biraz karışık olmuş olabilir. Anlamadığınız bir kısım var ise sorabilirsiniz.

Değerli cevaplarınıza çok ihtiyacım var, kafam karışmış durumda. Şimdiden herkese çok teşekkürler.