Zaten yurtdışında doğru dürüst birşey yapamıyor takımlarımız. Dünya da örnek kulüplerde var. Onlar gibi yapıp 3-4 sene gençleri bulun, türk, yabancı (özellikle yabancı) 17-18 yaşında, yapın kontratları 5-10 senelik, sözleşmelerde işi bitirir, Getirin oynatın, kendin oynatamıyorsan diğer kuluplere kiralayın vs. haybeye boşa para vermek yerine bu mantıkta daha çok iş yapar.
(4 büyüklerin ölüsü her türlü türkiyede şampiyonluğa oynar zaten)
Genç yabancı getirme konusu o kadar derin bir konu ki yıllarca konuşulsa zor. Bizim takımlarımızın izleyip, görebileceği,beğenebileceği oyuncuları zaten çoktan eğitiminden takip etmeye başlıyor avrupa takımları. Kaldı ki, hiç bir genç futbolcuda (gerçekten potensiyeli olan) Türkiye'ye gelmek istemez, istemiyor. Bunun sebebi, futbolcu geliştirmeye hiç bir şekilde uyumlu değil ligimiz. Taktik yok, seyir zevki yok, kalite yok. 3 puan alalım da ( 1 puan da oluyor ) nasıl alırsak alalımı düşünüyor takımlar mevcut durumda maalesef hakılılar da. Ayakta kalabilmek için en ufak 1 puana ihtiyaçları var.
Daha pozitif ve taktiksel futbol için komple ligin düzeninin değişmesi lazım ki genç potansiyeller için albenisi olsun. Takımlara gol başı ekstra pirim uygulansa herkes puanla birlikte golden de güzel bir prim alsa zevkli, kaliteli bir lig olabilirdi.
Ekleme: Mesut konusuna gelirsek belli bir sistemi, oturmuş kadrosu olan için Mesut harika bir 10 numara. Fakat bizim takımlarımız için ütopik bir durum sistem ve oturmuş kadro. Kirala, günü kurtardan başka elleri, kolları bağlı. Şampiyonluk getiren oyuncular ya kiralandığı klübe geri dönüyor ya da mecburen satılıyor. Fenerbahçe' nin Mesut'tan bu sezon ve önümüzde sezon yararlanma şansı yok bence.