eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kola birçok nedenden dolayı zararlı.şekeri kansere davetiye çıkarıyor. asidi organları çürütüyor. akçiğer karaciğere zararlı.saç dökülmesinden tutunda cild kuruluğuna cinsel olaylara kadar herşeyde etkili. tabii siz bunun neticelerini gençlikte değilde yaşlılıkta görüyorsunuz genelde.o yüzden zararı yok gibi düşünüyorsunuz.

35 yaşında günde 2.5 litre kola içen genç birinin ani bir fenalaşmasıyla doktora gidip kapsamlı bir röntgen çekilince tüm organlarının iflas ettiği görülüyor.haberlere çıkmıştı. yurt dışında
Hocam bunlar fasa fiso minik şeyler. En kısa örnek, babam hep sağlıklı beslenirdi. Ne bir cips yediğini gördüm nede bir kere asitli içecek içtiğini. Sigara da kullanmıyordu ama akciğer kanserinden vefat etti. Oytun hocanın bir videosu var aslında bu hastalıklar tamamen genetik ilerliyor. Bazı insanlara bakıyorsun 50 sene sigara içmiş adamın ciğeri tertemiz. bazısına bakıyorsun 2 sene sonra tıkanmaya başlıyor. Hayata bir defa geliyorsun ve keyfini çıkartmalısın diye düşünüyorum her şeyin. Yok o zararlı yok bu şöyle yapar bunlar boş. İnsanlar aç. Çiftçilik ve Hayvancılık ile ön planda olan vatan evlatları olarak hepsinde dışarıya bağlı yaşıyoruz. İnsanlar Et alamıyor Et lüks oldu artık ülkemizde. İnsanlar geçim sıkıntısı geçiyor, stres altındalar. Çocuğuna bez alamıyor adam mama alamıyor. 40 yaşındaki adam niye mama çalar marketten ? Asıl problem bunları çözebilmek. İnsanları dertlerden sıkıntılardan kurtardıktan sonra bu detayları düşünmek gerekli diye düşünüyorum.
Keşke tek derdimiz kolanın zararları olsa.