14 yaşında bir kardeşim var. Ergen sayılacak döneminde. Arabaya da aşırı hevesi var ama daha önce olduğu yerde ileri geri sürdüğünü duyduğumda kızmıştım ve ona anlatmıştım birini ezersin bi yere vurursun yaşın küçük senin yaşın değil şuan araba diye anlattım. Bugün evde kimse yokken ben dükkandayken arkadaşlarınında gazlaması ile anahtarı alıp aynı mahallede arabayı sürüyorlar daha sonra yavru bir köpeği eziyor komşunun. Arabayı kapının önüne getirip veterineri arıyorlar veteriner geldiğinde köpek ölmüş oluyor. Köpeği sahiplenenlerin çocukları ağlıyorlar sürekli o ana şahit oldukları için. Benim bunların hiç birinden haberim yok. Eve geliyor annesine anlatıyor tabi kardeşim ağlamaktan titremekten konuşamıyor. Hatasını anlıyor ama iş işten geçiyor. Annemde git abine anlat başkasından duymasın diyor. Dükkana girer girmez ağlaya ağlaya durumu bana anlattı tutup yere çarpasım geldi ama o kadar korkmuştu ki yapmadım. Bende o da hayvanları çok severiz kendi canım gitmiş gibi üzüldüm o yavru köpeğe onun yerinde bir çocuk ta olabilir kardeşim %100 suçlu ama dövmekte çözüm değil. Az öncede adam kapıya geldi aklı sıra para koparmaya çalıştı. Baktı başaramayacak çocukların gönlünü alsın bariye getirdi. Neyse ben şimdi kardeşime öyle bir ceza vermem lazım ki bir daha değil araba anahtarı gördüğünde vaz geçmesi lazım. Hepimiz hatalar yaptık çocukken ama bir karşılığı olması lazım diye düşünüyorum. Yanımda takılıyor aldığı 1 aylık maaşın tamamını mama alıp hayvanlara dağıtsın diye düşündüm. Telefonunu 2-3 hafta elinden alayım diye düşündüm, sokağa çıkma cezası vereyim diye düşündüm bu çocuğa bu hatasını iyice anlaması ve tekrar etmemesini nasıl sağlarım sizce ?