6 aydır direniyodum fakat pes ettim yarın randevum var artık ilaç içip rahatlamak istiyorum ve içinde bulunduğum durumun seviyesine göre bir antidepresan yazar diye tahmin ediyorum.Sorum ise bu ilaçların yan etkileri neler? Daha önce kullanan olduysa yazabilir mi ilaç ismini vermeden?
Daha önce 4-5 defa gittim.
ilk gittiğimde hiç bir şey bilmiyordum. Direkt antidepresan çakıp gönderdi ve 15-20 kg aldım.
İkinci gittiğimde aldığım kiloların da depresyonuyla daha güçlü bir antidepresan yazdı. 5-6 kg daha aldım ama ilaç dışında artık dikkat etmeye başladım.
Daha sonra ilaçları bırakıp 20 kg verdim, diyet ve sporla.
Her şey geçtikten sonra, tekrardan sıkıntılar yaşamaya başladım ve doktora, lütfen kilo yapacaksa yazmayın kullanmicam dedim ve sağolsun değişik bir ilaç yazdı. Artık kilo almıyordum ama kafamda saçkıranlar çıkmaya başladı. Anksiyetem o kadar ilerlemişti ki, ayna karşısına geçince kahkaha atmaya başlıyordum. Sonrasında artık ilaçlardan sıkıldığım için herşeyi çöpe attım. Saçkıranlr için tedavi uyguladım, köy usulü jilet ve sarımsakla saçlarımı çıkardım.
kilom normale döndü, saçkıranlar gitti. Sonrasında anksiyete krizleri geçirmeye başladım ve erenköy ruh ve sinire gittim. Doktora anlattım, dedim ki bakın 3-4 tane ilaç denedim. Yatıracaksanız yatırın içeri ya da bir gün evde kendimi kesip rahatlicam. Bu sefer prozac yazdı gönderdi. Prozacı 5-6 gün kullandım ve aşırı ama aşırı sinirliydim. İlişkimi etkiledi, iş hayatımı etkiledi, her türlü şeyi etkiledi. Prozacıda çöpe attım.
4-5 tane ilaç değiştirdim. Ara ara anksiyete krizleri geçiriyorum. Bu srada tüm hastaneler devletti. Hiç özele gitmedim. Anksiyete krizleri başladıkça ilaçsız kendimi dizginlemeyi öğrendim. Şuan ilaçsız devam rdiyorum hayata.