digiterya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim cevabınız için.
2 adet sorum olacaktı.
1. Tarama bütçesi tabirini ilk defa duydum bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
2. Günlük tarama limiti nedir? 10.000 demişsiniz ama bu maksimum seviye mi?
  • Tarama bütçesi tabirini ilk defa duydum bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim
Tarama bütçesi ( Crawl Budged ), Google örümceklerinin bir websitesini ne sıklıkla taradığını, Google'ın sayfanıza ve sitenize ne kadar değer verdiğini gösteren ölçülemeyen fakat Google Search Console > Ayarlar > Tarama bütçesi sekmesi altında bakabileceğiniz bir değişkendir. Bu değişkenin her site için sabit olduğu düşünülsede ne yazık ki güncellik ve değerli içeriğe göre etkisi artmaktadır. Eğer sizin sitenizde sürekli olarak içerik girilmiyorsa Google'ın sitenize verdiği önem düşüktür. Bir anda yüklü bir içerik girilmesi hem bu sitede ne oluyor? hem de Google tarafında ben bu siteye bu kadar tarama alanı ayırmadım diyerek bazı içeriklerinizin gözden kaçmasına neden olur.

• Günlük tarama limiti nedir? 10.000 demişsiniz ama bu maksimum seviye mi?
Günlük tarama limiti değil, sitemap URL gönderme limiti. 10.000 dedim fakat 50.000 olarak düzeltelim onu. Buradaki yönergede limiti görebilirsiniz. Bunun için sitemap dosyanızı parçalara ayırmanız gerekiyor.