Doğruyu söylemek için konunun beni ilgilendirmesi gerekmiyor. İnsanlık hali olduğunu belirttim. Hayırlı Günler diliyorum
"kastettiğim şeyin" insanlık haliyle ilgisi yok. bilgiyi alıp ortadan kaybolan, araştırcam şu bu diyip sonra sessizliğe gömülen adamlar için konuşuyorum. burada kimse kimseye unutmuştur diye tutup bi şeyler söylemiyor. gereksiz ve iğrenç algını artık kendine sakla.
1. fikri öğrenme derdiyle gelen tayfa
2. yapamayacağını anlayınca dönüş yapmayan tayfa
3. bilmediği, hakim olmadığı mevzulara belki hallederiz kafasıyla girip araştırcam diyip ortadan kaybolan tayfa
mesele bu üçü. bunun dışında kalanların üzerine alınacakları bi durum yok.
ben iş veren, fikri anlatan olarak kimsenin peşinden koşup son durum nedir diye darlamak zorunda değilim. ben bunu yapmaktan rahatsız oluyorum çünkü. olması gereken şey, araştırcam diyenin bekleyen adamı haberdar etmesi. bunu " bilerek " yapmıyor, umursamıyorsa ben buna tepki veririm. unuttu diye kimseye sayıp sövmüyoruz burada anlayacağın.
ama adam çıkıp " senden önemli işlerim var " diyorsa -ki senin kafa yapında bu tarz bi mental var belli ki- o adamla kimsenin iş yapmamasını dilerim. bu kadar net.