Bu problemi yaşayanlar, farklı sunucularda ise kullanıcı bazlı bir durum gibi görünüyor.
Saldırgan brute yaparken
proxy list kullanırsa IP adresleri engellenmesi brute-yi durdurmaz. "failed login" inceleyerek bu durumu (çok fazla giriş denmesi) ortaya çıkartabilirsiniz tabii.
(KAYNAK:
https://forums.cpanel.net/threads/is...pt-log.250751/)
(Ek Not: CageFS bypass edildiğine şahit oldum - Sunucuda çalışan servislerin yetkilerini kullanarak / Örnek: litespeed/cpanel/perl/python sessions)
Tüm bu konularda gerekli testleri yaptığımızda şu anda bildiğimiz bir açık bulunmamaktadır. Özellikle Litespeed taraflı açıklar çok görülmekteydi ama yıllar önce kapatıldı. Şu anda servislerimizde bildiğimiz bir açık bulunmamakta. Ancak ne olursa olsun hiçbir açık, cPanel şifresinin çalınıp cPanel'e girilmesini açıklamıyor, sunucu açığı bu duruma yol açamaz.
Hocam, tamam güzel hosting büyük bir firma, bunu zaten biliyoruz. Benim 4 ayrı hosting paketim, 10 sitem orada. Ama bu sorun en yüksek gelirli sitede yasandı, ve aynı hostta bir iki küçük site de vardı. Tamam büyüksünüz de memleketin tek host firması siz değilsiniz ki. Uyarı amaçlı açtığım konuya bu en büyük ortak noktayı eklemesem de olmazdı. Ki 3-5 kişi olmadımız da ortada. Adsense id sinden en az 20-30 kişi... Ki bu bildiklerimiz...
Benim büyüklüğü vurgulamaktaki amacımı sanırım gözden kaçırıyorsunuz, amacım gövde gösterisi değil, böyle bir sorunun bizden kaynaklı olması halinde yer yerinden oynar, bunu vurgulamaya çalışıyorum.
Kaldı ki bu bildirimler üzerine gerekli tüm incelemeleri yaptık.
Sorun yaşıyorsunuz ve bunun neden olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz, bunu da anlıyorum ancak bu süreçte hosting şirketini zan altında bırakmak da çok doğru mu sizce? Kaldı ki sorun yaşayan kişi sayısı çok kısıtlı. 20bin'de bir gibi bir oran var. Tüm yazdıklarım zaten sorunun bizden kaynaklanmadığını gösteriyor.
Siz bir hacker olsanız, milletin şifresini çalıp böyle bir eylem yapma peşinde olsanız hitsiz sitelere mi bu konu eklersiniz yoksa hitli sitelere mi? Yani hitli sitenize eklenmiş olması oldukça doğal.