Konuyla alakalı çok fazla araştırma yaptım ve kitap okudum. Paylaştığım bilgilerle çevremdeki pek çok kişide olumlu değişimler oldu. Bununla gurur duyuyorum.
Odak, sadece bilinçle açıklanamaz. Çünkü biz farkında olmasak bile, bilinç dışı aktivitelerimizde odağımızı zayıflaştırır.
Self hipnoz, telkin gibi psikoloji tarafından kanıtlanmış yöntemler var. Gerçekleştirmek istediğiniz birşeyi bilinç altına kabul ettirmek zordur, ancak bir kere kabul ederse, o şey gerçekleşir.
Eğer odağınızı geliştirmek istiyorsanız;
gün içerisinde belirli saatlerde, 3 kere diyafram nefesi aldıktan sonra "odak problemim yok, odaklanabiliyorum" türevinde basit cümlelerle kendinizi telkin edin.
Bunu 10 kere kadar tekrar edin. Düzenli bir şekilde bunu yaparsanız, farkında olmadan bilinçaltınıza bunu kabul ettirebilirsiniz.
Bir psikologda sana ancak bu kadar yardımcı olur. Herşey sende bitiyor. Kendine inan.
Yukarıda saydığım basit teknikle her türlü kötü alışkanlığı bırakabildiğin gibi, ( alkol, sigara, tırnak yeme vs. ) her türlü iyi alışkanlıklar da edinebilirsin ( derin odaklanma, hızlı kitap okuma)
Biliyorum bu şeyler çoğumuza sofikstike geliyor. Bana da başta öyle geliyordu. Ama araştırınca gördüm ki tüm bunlar bilimin kanıtladığı şeyler. Mantıklı dayanakları var.
Mantıklı ancak beynim daha baskın geliyor insan sınavı bırakırmı bunun gibi onlarca olay var. ilgimi aşırı çeken bir şey bile aklıma gelen o anlık bi düşünceyle önemsizleşiyor.
Hocam sizde
@mcatakcin; arkadaşımız bir öneride bulunmuş uzak durduğunuz şeylerle birlikte bu yöntemi deneyin, bir de kendinize bir çalışma planı çıkartıp, ona uyabilirseniz faydasını görebilirsiniz diye düşünüyorum naçizane.