Şimdi sana bir soru sorayım yanıtına göre kendi kendine karar ver.
Hayatında kaç kere anan, baban, kardeşin, sevgilin ya da sevdiğin bir arkadaşın için ondan habersiz güzel bir doğum günü organizasyonu hazırladın?
Sen insanlar için doğum günü organizasyonları hazırlıyorsun onlara özel günler yaşatıyorsun da onlar mı sana bir doğum günü kutlaması hazırlamıyorlar?
Eğer sen kimse için özel bir doğum günü organizasyonu hazırlamıyorsan sen de böyle bir doğum günü organizasyonunu pek haketmiyorsundur.
Bu bir kültür meselesi. Benim ailemde doğum günü kutlamak, hediye almak gibi bir kültür yok.
Annemin Babamın kendi doğum günlerini kutladıklarını da görmedim.
Annem Babam bana ve kardeşime yılbaşında ve doğum gününde hediye almazlardı ama ramazan ve kurban bayramında hediye alırlardı.
Yani herkes kendi kültürü içinde kendi kutlama kültürüne sahip.
41 yaşındayım çocukluk dahil en fazla 6-7 kere doğum günüm başkaları tarafından organize şekilde kutlanmıştır.
Eski eşim bu gibi günlere kıymet verir hazırlık yapar kutlardı. Ama bana da ailemden geçmiş böyle günlere kıymet vermiyorum.
Ben doğum günüm kutlanmadığında bir eksiklik falan duymuyorum, çünkü bir insana kıymet vermenin senede bir gün eğlence düzenlemek olmadığına inanıyorum.
Eğer bu gibi günlere kıymet veriyorsanız, çevrenizdeki kıymetli insanların doğum günlerinde siz onlara sürprizler yapın.
O zaman onlar da size sürprizler yapmak için istek ve zorunluluk duyarlar.
Eğer siz birilerine sürprizler ve doğum günü kutlamaları hazırladığınız halde insanlar size bu ilgiyi göstermiyorsa da yanlış insanlar ile yakınlaşıyorsunuz demektir.
Kendiniz gibi böyle günlere kıymet veren insanlara sürprizler yapın.
Son olarak doğum günün kutlu olsun... )))