Ülkede ortalama olarak 8-9 milyon üniversite öğrencisi var. Üniversitelerin açılması demek ülke genelinde ciddi bir göç/iç hareketlilik yaşanması anlamına geliyor. İşin maddi kısımlarından bahsediliyor, fakat üniversiteye gitmenin de ciddi masrafı var. Şuraya 100 TL, şuraya 200 TL diye öğrenci geçinmiyor maalesef. Biraz olaylara realist yaklaşmak lazım. Boğaziçi olaylarında bile ortalığın nasıl karıştığını görmediniz mi? Öğrenci popülasyonu çok hafife alınıyor sanırım?! Ben şahsen öğrencilerin kurallara uyacaklarını düşünmüyorum. Evet genelleme yapmak doğru değil ama akıl var mantık var. Yanlışa yanlışla örnek veriyorsunuz... Yok Uludağ da tatil yapmışlar onlar için 8-10 bin ölüyorsa eğitim içinde 8-10 bin ölsün vs. hiç akla mantığa sığıyor mu? Kimse tatilin doğruluğunu desteklemiyor, zaten o da yanlış bu da yanlış şu an için. Gençler olarak ülkenin aydın kesimi olarak durumum ciddiyetinin farkında olduğunuzu bilerek az daha diş sıkmanın, kemer sıkmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Hele bir pandemi bitsin, esnaf nefes alsın, okullar açılsın o zaman oturulup konuşulur her şey zaten. İlla ki bir şekilde telafiler sağlanır yolu bulunur. Ama gelip de açılsın da açılsın üf püf ile bu iş sadece yokuşa sürülüyor. Ki yukarıda bazı arkadaşlarımın doğruları söylediği de aşikar, kesimin belli bir kısmı manitacılık peşinde. Gerçekten çok az bir kesim eğitim için isyan ediyor onlarda erişim problemi yaşayan veya uygulamalı ders alamayanlar... Ama kimse keyfinden şu an evinde oturmuyor... Tekrar söylüyorum lütfen yanlış bir durumu başka bir yanlışı örnek göstererek savunmayın bu hiçbir savunmayı haklı çıkarmaz. Yani bu kadar açıklama bile yapmak istemiyordum fakat Twitter olsun, farklı platformlar olsun üniversiteler açılsın diyip duruyorlar ama gerçekten hiç mantıklı değil şu dönemde...
Böyle bir yoruma can kurban.