tecili bozduğunuz ay mı gittiniz yoksa daha sonra mı? misal ben 21 inde nisan için bozdum,tahmin var mı
Nerede yaptınız, nasıl geçti, bende yakın zaman da gitmeyi düşünüyorum
takip++
nerede yaptınız nasıl geçti? nelere dikkat etmeliyiz?
çok şükür darısı bize hocam bende tecili bozdurdum e devlete durum belgesinde 19.04 yazıyor yerler bu tarihte belli olacak sanırsam değilmi gidip gormuş olarak ne onerirsiniz
Bunu bende merak ediyorum. Tecil bozunca ne zaman gidiliyor ? Hemen çıkıyor mu?
Benimle aynı dönemde gidiyorsunuz askere hakkımızda hayırlısı olsun
Aile hekiminden sıra aldım bu ayın 11ine 11'inden ne kadar sonraya veriler askerliğimi hocam ?
( 19 yaşındayım)
bende 19 yaşında bozdum 20'ye gitmeden gitmem gerekiyordu 20'de gittim
Nisan celbi için 3 grup halinde gönderim olacak, biri nisan sonu, biri mayıs sonu diğeri haziran sonu şeklinde. Askerlik durum belgenizde yazan tarihe bir hafta kala genelde açıklanıyor yerler ve hangi grupla gideceğiniz.
@Alengirik;
acem birliği alaşehir manisada ulş.per.okl. eğt.mrk.k.lığı.eğt.****.lığı.as.iz.ve trf.eğt.tb.kh.ve kh.tk'da yaptım çok uzun evet kısacası ulaştırma ve inzibat birimi ustalıkta isede kara ast subay meslek yüksek okulu balıkesirde destek hizmetleri komutanlığında yaptım
askerlik hakkında tavsiyelerimi vereyim ne getirmeniz gerektiği hakkında
1.olarak yanınızda gündüz yatabilmeniz için göz bandı lazım çünkü askerliğimi 6 ay gececi olarak yaptım ve koğuşta perde yok diye güneş dışarıdan içeriye yansıyordu sürekli parlamasından uyanıyordum
2.olarak atış talimi olucağı için ne olur ne olmaz kulaklık alın küçük olsun bazı askeri birimlerde kulaklık veriliyor fakat bazılarında verilmiyor benim en yakın arkadaşım olan üst devrem sol kulağı atış taliminden sonra kalıcı olarak hasar aldı
3.olarak tıraş makinesi getirebilirsiniz isteğe bağlı olarak ama usta birliğinde getirin acemide izin verilmiyor diye biliyorum askeriyenin imkanları gereği verilen 3 bıçaklı jilet canınızı çok yakar
4.olarak ihtiyaçlarınızı tuhafiye market kantin gibi yerlerden rahatlıkla karşılayabiliyorsunuz ister kilot olsun ister duş filesi şampuan herşey satılıyor ama en önemli tavsiyem askeriyeye girerken sakın yanınızda nakit taşımayın çünkü askeriyede kart geçer ve ne olur ne olmaz yanınızda 3 tane kart bulundurun 3'ününde iban ve şifresini not alın sebebi market çalışanları kartları sürekli hızlı tak hızlı çek yaptığı için kart çipiniz bozulabilir veya hesabınız kitlenebilir benim kart çipim bozuldu ve bir banka hesabım kitlendi papara black card olmasa ben askerliğimin geri kalan 90 günü boyunca 5 kuruş para olmadan yapıcaktım bununla beraber ziraat bankasına aylık maaşınız yatar batı az maaş yatarken doğu yüksek maaş yatar bana aylık 140 tl yatıyordu
5.askere gitmeden önce antk 41'i iyice ezberleyin askeri nezaket terbiye kurallarıdır bu hayat kurtarır ne kadar disiplinli ve eğitimli bir personel olduğunuzu gösterir
6.askerliği erkenden aradan çıkarın ben 20 yaşıma girdiğim gibi direkt askerliğimi yaptım bunun sebebi askerde arkadaşlarımın çoğunluğu nişanlısı sevgilisi evlisi eşleriyle sürekli kavga edip tartışıyorlardı askere gelmeden önce ilişkinize çok dikkat edin ben sap olduğum için böyle bir derdim olmadı askerde aldatılma oranları yüksektir bunu unutmayın öyle insanlar görüceksiniz ki adam hastaneye sevk alıp hastaneye gidip gelirken genel ev'e uğrayacaktır.
7.askere gitmeden önce 2 yada 3 ay öncesinde spora yazılıp vücudunuzu çalıştırın kordinasyon hareketleri ve eğitimlerden ötürü vücudunuzda çok ağrı sızı hissedebilirsiniz.
8.insanlara karşı sabretmeyi öğrenebilirsiniz gençler olarak sürekli kavga edebilir tartışabilirsiniz aranızı iyi tutmanız gereken 2 takım var birincisi ulaştırma takımı sebebi android telefon getirmenize yarayacaktır 2.si isede yazıhane bölümde sizi nöbetten düşürecektir bu 2 birimle aranızı iyi tutarsanız rahat olursunuz.
9.3 k kuralı hayat kurtarır
karışmayın
konuşmayın
kaytarmayın
10.madde önemlidir tek cümleyle özetlenir komutanların gülüşüne kanmayın fazla yüz vermeyin ben muhabere takım çavuşu olduğumda anladım halbuki takım çavuşu olmamıştım bir günah keçisi olmuştum başka askerlerin yapmış olduğu hataların sıkıntısını ben çekiyordum
11.hakkınızı savunmayı unutmayın benim vücut yapım küçük diye bütün üst devreler benim hakkımı yemeye çalışıyordu 12-13 defa sadece bilinen tutanak yazıldı herhangi bir ceza almadım sürekli mevsi müdafa kavgası, kışkırtma'ydı benim tutanaklardan kurtarma sebebim ben üst devreleri sürekli ispitliyordum en ufak bir hata yaptılarmı bu komutanlara gidiyordum bunu yapmamın sebebi üstleri karşıma alırken komutanları arkama alıyor olmamdı kaç kişinin askerliğini uzattım bilmiyorum
12.askerde mantık şudur kamera yoksa çevresi olan kazanır 25 kişilik üst devre celbine kafa tutarken 40 kişilik alt devre askerleri arkamda tutuyordum bu sayede 25 kişinin şahitliğine karşı 41 kişinin şahitliği olunca ve komutanlar benim tarafımda olunca istediğim üst devreyi tutanaklık yapıyordum ben bu sayede askerde tutanaklarım yırtıldıktan sonra bir daha kavga etmeden askerliğimi bitirdim ben üst devre olduktan sonra psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, mobbing, devrecilik kışlada bitmişti sebebi birisi diğeriyle tartışınca bunu yumrukla hakaretle halletmektense saygılı şekilde konuşuyorduk eğer birisi diğerine mobbing denerse bu komutana gidiyordu eğer komutan işini yapmazsa koğuşta kimse o mobbing yapan şahısla muhattap olmuyordu
13.öyle şahıslara denk geliceksiniz ki adam allaha, vatana, atatürke küfredicek sebebi böyle askerlik'mi yapılır diye
14.askerde saygınlık yardım ederek elde edilir güvenilir olduğunuzu kanıtlarsınız yardıma ihtiyacı olana hakikaten yardım edersiniz göze göz dişe diştir bir gün siz yardım edersiniz bir gün yardım ettiğiniz kişi işinizi halleder hafife almayın bütün herkesi çevre olarak edinmeye bakın düşünmeyin ceza evindemiyiz diye ama hakikaten öyle yarın öbür gün içtimaya geç kalırsınız ve tutanak yazıcaklar oldukları vakit nöbetçi çavuş sizi tanıyor ise yakınınız ise adam sizi içtimadan düşürüp tutanaktan kurtarabilir
15.sivil hat yasak kamera ve ses kaydedicisi telefon yasak ben nizamiyeyi hackledim sanki samsung gts5610k telefonun arka kamerasını kırıp ön kapıdan soktum fakat ön kamerası vardı sivil hattımıda cüzdanımda fotoğrafımın arkasına koydum bu sayede ailem ile hem görüntülü konuşabiliyordum hemde telefonum tuşlu diye almıyorlardı telefonda twitter var facebook var google giriyor işlerimi görüyordu tavsiyemdir bu telefon askercell almayın 190 tl'dir günde sadece saat 6 ile 8 arası akşam vakti 2 saat konuşabilirsiniz heleki gececi iseniz saat 7 sizin devir saatiniz olduğu için 1 saat ailenizle görüşürsünüz ve maximum 5 numarayı arayabiliyorsunuz
16.Silah zimmeti yapılacaktır g3 veya mpt5 hangisi olursa mutlaka silah parçalarınız tam mı değil mi diye kontrol etmeyi unutmayın ve silah bakımında herhangi bir parçayı kaybetmeyin atış talimi yapıcağınız gün kulaklığınız yanınızda olsun ve emir almadan herhangi bir hareket yapmayın
17.ehliyetiniz varsa şöför olma ihtimaliniz yüksektir ehliyet alıpta askere gelin araba sürersiniz heleki dışarı çıkan araç sürerseniz eğer sivil gezer bununla beraber içeri telefon sokarsınız (alkol sokan adamlar bile vardı)
18.kimseye güvenmeyin bir iş yapıcağınız zaman kendiniz yapın ve başında bekleyip durun.
19.cebinizde bi 3 bin 2 bin lira para getirin sigara içiyorsanız fazlasıyla yersiniz içmiyorsanız pek gitmez sadece ihtiyaçlarla halledersiniz
20.gececi asker olmayın nöbette kafayı yiyebilir hastalanabilirsiniz gececilerin kötü yanı yani bizim usta birliği için söylüyorum günde 2,5 saat fazla mesai yapıyor bununla beraber günlük sadece kahvaltı ve akşam yemeği yiyorlardı 3.öğün yemek istihakı yoktu bu yüzden marketten abur cuburla istihak yapıyorduk uyumamak için cattle vardı kahve yapardım nescafe mocha full içerdim cafe crown 3'ü 1 arada içerdim tavsiyemdir içersiniz işin kötü tarafı eğer birliğinizde adam yoksa gündüz işlere gececileri uyandırıp çağırabilirler ben resmiyeten istirahatteyim diyemezsiniz çünkü komutan emrine itaatsizlik etmiş olursunuz tutanak sebebidir işin güzel tarafı gececi iseniz komutanlar ile en az muhattap olan sizlersinizdir 6 ay gecede yaptım uyku sorunları oluştu düzeltmeyi denicem
21.muhafızlığa giderken silahınıza dolu şarjör takmayın verilen boş şarjörü şaka niyetine vermiyorlar g3 hafif tetik silahtır emniyet kapalıyken ufak 1 santim havaya kalkıp düşse araçta silah ateş alır bunu unutmayın yaşadı arkadaşım
22.g3 elinize alınca bir an kendinizi call of duty veya pubg'de sanabilirsiniz ilk g3'ümü aldığımda öyle hissetmiştim sakın ama sakın tetik mekanizmasını çıkarıpta ne işe yarıyor diye kurcalamayın o tetik mekanizması şiştiği vakit silaha takmak için 4-5 saat uğraşırsınız ben uğraşmadım arkadaşım uğraştı benim tetik mekanizmamı almıştı sonra atış taliminde ilk atışta silahi parçalandı.
23.amerikan askeri filmlerinin ortamı gibidir türk askerliği asker ocağı olduğu için 5 yıldızlı imkanlar beklemeyin gittiğiniz vakit sizin yatağınızın yastığında sizden önce birisi yatar ve o yastığı yıkamaya veremezsiniz o yüzden ilk hafta yatağınızda yatacak iken çarşafları komple çıkarın, yastığınıza havlu koyun çarşaf niyetine kısa havlu vericektir askeriye birde uzun havlunuz olucaktır onuda yatağınızın çarşafını çıkarıp üstüne serin ilk çarşamba gününe kadar böyle yatın sonra yıkama günü olucağı için yıkandıktan sonra çarşaflarınızı takarsınız
24.kitap okumak için vaktiniz olur tavsiyemdir okuyun
25.kimseden korkmayın geri vites yapmayın askerliğiniz uzasada üzülmeyin severek askerliğimi yaptım yarısı kötü geçti yarısı güzel geçti ama hayatta 1 kere böyle tecrübe ediniyorsunuz tadını çıkarın gereksiz yere onur gurur meselesi yapmayın komutanlara karşı sabırlı olun alttan alın