niye bu kadar öfkelisiniz ki ben ne yaptım size ayrıca dövmeyi birilerine gösterme veya hava atma amacı olarak yaptırmak isteseydim görünür bir yerime kocaman bir şey yaptırırdım benim yaptıracağım dövme küçük ve sürekli görünecek bir bölgede değil lütfen şu önyargınızı yıkın lütfen diğer yanıt veren kişilerin hiçbiri böyle bir şey demedi bana sadece tavsiye verdi ama siz öfke kusmuşsunuz sebebi neyse artık insanları istemeden de olsa üzüyorsunuz yapmayın lütfen eğer yapmanı tavsiye etmiyorum iyi bir şey değil diye yazmak istiyorsanız düzgün ve kibar bir şekilde yazabilirdiniz bu kadar sinirlenmenin manası ne
Yazdıklarımda herhangi bir öfke yok. Sen isteklerine karşı yapılan yorumlarda öfke görüyorsun. Yazdıklarımın hiç bir yerinde kabalık yok ki seni kibarca uyarayım. Üzülmene de gerek yok. Sen bir şeyi gizli saklı vücuduna kazıtarak bu söze bu kavrama değer verebileceğini düşünüyorsun. Bu olgun bir düşünce tarzı değil. 19 yaşındasın ve hayata karşı kendini ispatlama çabasındasın. Ama yanlış yoldan kendini ispat etmeye çalışıyorsun.
19 yaşında sahip olduğun fikirleri ömür boyunca taşıyacağını zannediyorun. 40 yaşındaki olgun Mehmet'i 19 yaşındaki halinin esir almasını düşünüyorsun. O vücuduna yazdıracağın şey ne bilmiyorum ama %99 kesinlikle eminim ki önümüzdeki 10-20 sene içinde karakterin hayatın o kadar değişecek ki senin için o dövmeye sahip olmanın bir kıymeti kalmayacak.
Benim oğlum olsaydın ki oğlum olabilecek yaştasın, dövme yaptırmana şartlı olarak izin verirdim. Önceki mesajımda yazdığım gibi, dövme yaptıracağın şekli, metni evin her yerine asardım ve 1 sene sonra hala istiyorsan parasını cebine koyar yaptırmana izin verirdim. Ama baban izin vermiyor. Ve şu anda babanın çatısı altında yaşadığına göre onun kararlarına da saygı duymalısın. Anladığım kadarı ile anlayışsız falan değil gayet konuşabildiğin ve anlayışlı bir baban var.
O yüzden babanı çiğneyip bu işi yaparsan sana olan güvenini yıkarsın. Bir daha hep sözümü çiğner mi diye güvensizlik yaşar. İlerideki yaşlarda çok daha ciddi durumlarda sana sorumluluk ve imkan vermez.
Ben sana dövme yaptırma falan demedim. Sana olan asıl eleştirim dershaneden çıkıp dövme yaptırıp babamın karşısına geçeceğim sözüneydi. Sadece sabretmeyi öğrenmeni, içindeki dürtülere yani isteklere hakim olmayı öğrenmeni söyledim. Bu sana yukarıda tavsiye yazanların hepsinden kıymetli bir tavsiye. Çünkü ben senin yaşlarını geçeli 25 sene oldu. Senin yaşadığın şeyleri ben de yaşadım. Ve senin bugün göremeyeceğin anlayamayacağın şeyleri görüp anlayabiliyorum.