ahmetkucukonder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir insan hiç bir şart altında ************** yapmaya mecbur kalmaz. Bir ürüne zam geldikten sonra gramajını düşürüp satmak ahlaksızlıktan öte bir şeydir, 2. el arabayı anlaşmalı ekspertize götürüp kazasız diye belgelemek ahlaksızlıktan öte bir şeydir, milletin ihtiyacı olmasına rağmen geliş fiyatı değişmeyen ürünü değişti diyerek yüksek fiyata satmak ahlaksızlıktan öte bir şeydir ki en çok şahit olduğum şey bu oldu. Şartlar ne olursa olsun bu tür şeyler kabul edilemez, ben devletin halka 4-4'lük yanaştığını iddia etmiyorum ancak bu problemlerin daha öncelikli olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki özellikle bunları yapan insanlar devletin milleti soyduğunu iddia ediyor, sen milleti aptal yerine koyuyorsan devlette seni koyar bir şey demeye yüzün olmaz.

2. El piyasasında devlet bir şey diyemiyor ki, diyecek olsa adam kendi malımı satıyorum sana ne dese haklı. Yağ pandemi yardımı vb. konular detaylı, kurumsal firmaların yediği haltları konuşacak olsak roman olur konu bitmez. Benim ele aldığım konu milletin millete attığı kazıklar, bir insanda zerre kadar vicdan varsa her kaosta fırsat kollayıp böyle işlere girişmez. Bu insanlar potansiyel hırsızdır aksinin iddia edilmesi için yeterli sebep yoktur.
Hocam insanlık konusunda zaten kesinlikle haklısınız. O konuda hiçbir itirazım yok. Ama bunlara istense fırsat verilmez. Demek istediğim buydu. Devlet olarak sıfır Passat'ı 1 milyon tl yaparsan bu bahsettiğimiz insanlar 2015 passatı tabi ki 200-300 bin tl yapar. Devlet olarak yağın 80TL olmasına göz yumar bunun indirilmesi için adım vs. atmazsan seneye kalmaz bu yağ tabi ki 100TL'yi geçer.

Özellikle ülkemizde bu fırsatçı insanlar yakaladığı her fırsattan zaten sonuna kadar yararlanıyor. Birde devlet olarak bunlar bir fırsat kapısı daha açılmamalı diye demiştim ben

Diğer konuda sonuna kadar haklısınız zaten.