Bu konuda yayınladığım son mesajımda; Bir süre rakiplerim gibi bu şekilde etiketler kullanmaya karar verdim. Bu hususu kendim tecrübe etmek istiyorum. Demiştim. Tecrübe ettiğim şeyi paylaşmak istiyorum.
Rakiplerim gibi tek ya da en fazla çift kullanımlık etiketler kullanmaya başladım. Örneğin: bekçi alımı 2021 Ocak ayı, filanca sınav 15 mart sonuçları, çukur dizisi 115. bölüm fragmanı gibi etiketler kullandım. Girdiğim onlarca özgün içerikte bu şekilde etiketler kullanmaya yaklaşık 15-20 gün devam ettim. Bu etiketlerin içeriğimi ne yukarı çıkardığına ne de aşağı indirdiğine dair bir izlenim edinmedim. Bir arkadaşın da işaret ettiği gibi, Googleın etiketlere çok da takılmadığını tecrübe ettim. İstatistik olarak içeriklerimin çok okunanlara çıkmasında ya da çıkmamasında, Google sıralamasında, tıklanma sayılarında gözle görülür bir artış ya da azalma olmadı.
Asıl meselenin etiketler değil sitenin googleın gözündeki değeri olduğu konusuna kendimi de böylece inandırdım. Acun komdakilerin başarısının spesifik etiketler kullanmak değil domain otoritesi olduğu benim gözümde açıklığa kavuştu.
Yaklaşık 10 gündür (her gün) lüzumsuz etiketleri silmeye başladım. Günlük 20-25 etiketi siliyorum. Bu etiketleri bu şekilde silmenin siteme zararı olur mu bilmiyorum. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Sistemde bu şekilde binlerce etiket var. Bunları muhtelif zamanlarda silmeye devam edeceğim ve sadece yüzlerce, binlerce kez tekrar tekrar kullanacağım etiketleri bırakıp, diğerlerinden kurtulacağım. Daha pratik, zararsız bir yöntem bilenler paylaşırsa sevinirim.