arkadaşlar kredi puanı nasıl artar diye konu açmıştım. neyse aslında öğrendim ki findexin belli bir net bir şeyi yok.ya da tam biz bilemiyoruz. 8 ay önce ihmalkarlıktan düzensiz ödediğimiz kartları kredileri faturaları düzene soktuk . 5 ay önce 1400 lere çıkmıştı . küçük eski kredileri kapatıp yeni kredi çektik 1208 e düştü . üç 4 aydır 1308 de duruyordu. şimdi 1550 ye çıkmış bugün bildirim geldi. bunları şundan anlatıyorum. bizim kredi faizi yüksekti 2,65 den çektik daha üçüncü taksitleri yattı. şuan normalde bankalarda 1,55 1,60 civarında oranlar. diğer bankaların birinden kredi başvursak çıkar mı acaba? maaş aldığımız bankada geçmişimiz kötü orda çıkacağını sanmam da diğer bankalardan 30k alabilir miyiz 3 yıl ödemeli. maaş 6500 civarı
Kredi puanın ve maaşın yeterli. Bankalar 1400 üstüne kredi veriyor. Eğer kredi ödemelerin maaşını yarısını geçmiyorsa yarısına kadar olan kısma kadar aylık ödeme yapacak şekilde kredi alabilirsin. Yani toplam kredilerinin ödemesi aylık 3250 geçemez.
Ayrıca son çektiğin kredinin üzerinden de 6 ay geçmiş olmalı ve düzenli ödenmiş olmalı. Eğer bu şartları sağlayamıyorsan işin şansa kalmış şubeye gidip birebir başvuru ile belki çekebilirsiniz.
Eğer şartları sağlıyorsa çekebilirsiniz.Tavsiyem enpara yada devlet bankalarını tercih et daha kolay çıkar.
Eski kredilerini kapatmak puanını yükseltir ama birleştirip yeni kredi almak dahil her yeni kredi açılışı puanını düşürür ve puanının eski haline gelmesi 1 yıl sürer. Ayrıca ard arda 3 başvurun reddedilirse 1 ay boyunca yapacağın tüm başvurular sorgulanmadan otomatik reddedilir.