civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ihale mantıgını biliyorum; ama o sektör için bana yine de çok mantıklı gelmedi bu tbmlerin normal olması tabi tecrübe ettiğim bir sektör olmadığı için bilemiyorum doğrudur, ancak empati kurunca 1 ziyarete o parayı veren bir firma, ziyaret / satış potansiyeli oranları düşünüldüğünde, ne pazarlıyor da o kadar reklam yatırımı yapabiliyor tek tıklamaya, aklım almadı
Aslında niche çoğu sektörde max TBM'ler bu kadar yüksek hocam ama bu TBMleri her tıklamaya vermiyor, normalde sitemize gelen ziyaretçiler de reklama tıklarken site sahibi yüksek TBM alsın diye dönüşüm yapmıyor normal ziyaretçilerden bu tbmleri almak zaten çok zor reklama tıklayan kendim olduğum için ihale mantığını da çözdüğüm için sistemin en üst seviyesinden tık atabiliyorum, sitede reklamları gördüğüm de ihalenin bozulduğunu yada devam ettiğini anlayabiliyorum, aynı reklam ilk ihalede 20tl tbm verirken açık arttırma 7 8. ihaleye kadar devam ettiğinde gene aynı reklamdan TBM 10 katına kadar çıkabiliyor tıklama sonrası dönüşüm güzelse birde epey katlanıyor TBM