Bu konuda tartışmaya açık bir konu. Benim için doğru olan bir arkadaşım için çok yanlış gelebilir.
Ben genelde konu ile alakalı 2 etiket girerim her zaman.
Örnekleme üzerinden gidelim daha iyi anlatmış olurum durumu. Misal ev dekorasyonu ile ilgili bir konumuz olsun.Başlığıda " 2021 en güzel ev dekorasyonları"
Ben bu konuya ev dekorasyonları ve en güzel dekorasyonlar şeklinde etiket girerim. Aynı anlamı taşıyan ve aranma hacmi olan etiketler girerim.
Bunu şu şekildede yapan var.Sadece dekorasyon girebiliyor bazı arkadaşlar. siteadi.com/tag/dekorasyon ile siteadi.com/dekorasyon kategorisinin bana göre bir farkı kalmıyor.
Ancak siteadi.com/tag/en-guzel-dekorasyonlar bana ilgili konum için yeni bir ulaşım imkanı sağlıyor. BU şekildede indexlerde çıkabiliyorum.
Çoğu site güçlü bir alt yapısı olmadığı için girmiş olduğu hiç bir etiket indexi sıralmaya girmiyor. Ancak güçlü sitelerin girmiş oldukları misal yukardaki örnek gibi bir etiketin indexi sıralmaya girebiliyor.O zaman etiket sana katkı sağlıyor.
Girmiş olduğun etiket üzerinden kullanıcı siteye erişim sağlııyorsa doğru yapıyorsun demektir.DOğru olmasa zaten index yukarda olmayacak. Lakin hiç bir şekilde /tag/etiketismi bir url ne ziyaretçi çekemiyorsan etiket sana faydadan çok zarar getirir.