Örneğin acunn kom'da bir içeriğin altında şu etiketler görünüyor; "batuhan karacakaya - Batuhan Karacakaya kimdir - survivor Batuhan Karacakaya - survivor 2021 - Batuhan Karacakaya survivor - survivor yarışmacıları"
Acunn kom'da çalışan SEO uzmanları sanırım Türkiye'nin başarılı SEO'cuları olarak anılıyordur. Sitedeki binlerce içeriğin altında bu şekilde haberle ilgili spesifik etiketler var. Bile isteye böyle bir hatayı neden yapsınlar? Bu etiketi belki 2, belki 3 kez kullanacaklar. Yarışmacının ilk haftada elendiğini düşünürsek bir daha kullanamayacaklar :-)
Sizler etiket kullanmadığınızı, bunun faydasız olduğunu söylüyorsunuz. Ben de şunu tecrübe ettiğimi dile getiriyorum; Benim tüm içeriklerim özgün, rakiplerimin bazılarının içerikleri ise kopya. Onlar bu şekilde spesifik etiketler kullandığında direkt çok okunanlara çıkıyor. Çıkmasa bile ilk sıralarda yer alıyor. Ben ise onlarca, hatta yüzlerce kere kullanabileceğim etiketleri tercih ediyorum. Ancak içeriklerim beklediğim performansı göstermiyor.
Google'de yüzlerce snippet'ı çıkmış, binlerce içeriği çok okunanlarda yer almış biri olarak bunu söylüyorum. Bir süre rakiplerim gibi bu şekilde etiketler kullanmaya karar verdim. Bu hususu kendim tecrübe etmek istiyorum.
Selamlar, etiketi ben tam anlamıyla kelime anlamı şeklinde kullanmayı seviyorum. Yani kategori haricinde vereceğimiz tanımlamaları etiketlerim ve bunu tıpkı sizin önceden yaptığınız gibi birden çok kullancaksam yaparım. Acun'nun seocusu hem spama kaçıyor hem de gerekli olanı yapıyor. İçeriklerin en üste çıkmasında ise marka gücü yaptığı işten çok daha etkili. Aslında siz seocularla değil marka gücü ile yarışıyorsunuz. Onların etiketi kullanma biçimlerine takılmayın. Etiketlerin sıralama değeri aldığını 2014 yılından sonra çok nadir gördüm. Tüm gereksiz etiketlerimi 301 yaptım var olanları da no indexledim. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünenlerdenim.