Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapmayı düşündüğünüz iş modeli attığım kanun metninin 9. maddesinde tanımlanan faaliyetlerden. 9. maddeye uygun olan kişilerin satış faaliyetlerini vergi dairesine bildirmeleri ile kendilerine esnaf muaflığı belgesi verilir. Bu kişiler belirlenen limitler dahilinde iş yapmaya devam ettikleri süre boyunca vergiden muaf olurlar. Vergi dairesine dilekçe ile yada interaktif vergi dairesinden başvuru yapabilirsiniz. İnceleme sonucunda onay alırsanız bu belge tarafınıza verilir ve 3 yıl boyunca belirli şartlar içerisinde vergiden muaf olursunuz. Başvurunun üretim işlemini yapan kişi tarafından yapılması gerekir. Kanunda yazdığı gibi satış yönteminiz önemli değil. El yapımı, yöresel vb birkaç şart aranıyor. Bunları sağlamanız yeterli. Nasıl satacağınız size kalmış. İnternette esnaf muaflığı şeklinde arama yaparsanız gerekli bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.
Yanıtlarınız için çok tesekkur ederim. Yani benim anladığım kadarıyla Tarım orman bakanlığından üretim belgesini almak, ardından vergi mükellefi olmak için şahıs firmasını kurmak. Üretim izin belgesini aldıktan sonra şartlara uyayım ne şekilde satarsam satayım o bana kalmış sanırım. Önce bi e ticaret sitesi açmak lazım bu sırada ürün satışı için gerekli belgeleri temin edip şahıs firmasını kurmam lazım...