Kusura bakmayın ama "saçmalık" diyip duruyorsunuz. Sizin işinize gelmeyen bir şeye "saçma" deyip geçiyorsunuz. Bu bir kuraldır. Neden böyle bir kuralın olduğunu sorgulamak yerine, benim işime gelmiyor bu kural diyorsunuz.
Acaba neden 30 gün üyelik ve 5 ticaret puanı şartı koyulmuş olabilir?
- Yeni üyelerin güvenilirliğini ölçmek için olabilir.
- Her üye olan hemen atlayıp bir şeyler satmaya hizmet vermeye başlamasın, forumu tanısın kuralları öğrensin diye olabilir.
- Hemen üye olup insanları kandırma yoluna gitmesinler diye olabilir.
- Forumda sadece satış değil alımda yaparak ticareti artırmak istiyor olabilirler.
5 ticaret puanı kazanmanız sizin 50TL kaybınız demektir. Ticarette mutlaka gider ve kayıplar olacaktır. Bu yaklaşımınızı umarım hayatın her alanına yaymıyorsunuzdur. Mesela siz satış yapıp gelir elde etmek istiyorsunuz. Şirketiniz var mı? Fatura kesiyor musunuz? Çok saçma değil mi? Ticari kazançlarınız için fatura kesmeniz, kdv, vergi vermeniz lazım.
Ticaret yapacağınız zaman kar zarar hesabınızı yapmalısınız. Siz r10 u sadece 10TL kazanmak için tercih ettiyseniz bu yanlış bir yaklaşım. Mantıken 5 ticaret puanı için min 50TL gideriniz olacaktır. 50TL'den fazla kazanmayı düşünüyorsanız bu foruma üye olmanız gerekirdi.
Hocam hayatın her anında illa ki kayıplar olur fakat r10'da 50TL'lik kayıp yaptığımda r10 bana diyor mu ay sonunda xTL tutarında bir dönüş elde edeceksin?
Google Adwords'de dönüşüm ile 50TL 'lik reklamda ne kadar kazanacağımı ölçebiliyorum mesela... Git Gold paket vs. al diyorlar tamam aldım Parasını çıkaracak mı o paket? Ben reklam yaptığımda %85 oranında getirisini hesaplayabiliyorum burada her şey belirsiz.
Forumda alış yap deniyor bir şeye ihtiyacım olduğunda ilan açıyorum bakıyorum herkes kafasına göre fiyat veriyor bugün iki kişi aynı Instagram hesabına reklam fiyatı verdi ikisi de bizim hesabımız diyor biri 300TL demiş biri 125TL şimdi bunların trade puanları da yüksekti yani trade puanı yüksek oldu mu insanları kandırmıyorlar mı? Alın size en basit örnek gösterdim...
Sattığım ürünleri zaten ben satıyorum günlük cirom belli bir ortalamanın üstünde demek istediğim şu tamam elbette dolandırıcılar vardır ama bu konuyu R10 gelir referans ister, ölçer, tartar yine görür bana trade puanı- 30 gün süre yok para harca demesi sadece beni kaybetmesine neden olur ben de satış yapmam olur biter demek istediğim bu.