Merhaba, arkadaşlar ben foruma ilk üye olduğum dönemlerde 6-7 ay boyunca kazanç modelleri arasında başı Pinterest çekiyordu. SEO uzmanı olarak genelde kendi projelerimle ilgilendiğim için bir türlü fırsat bulup girme imkanım olmadı. Zaten sonra AdSense hesaplarında domain onayı gerekmesi, güncelleme öncesi/güncelleme sonrası AdSense, sonra tamamen bu sisteme geçilmesi gibi zorluklar arka arkaya geldi. Ama çok ciddi rakamlara eğitimler satılıyor ve gelirli sitelerin de ilana koyulduğunu görüyordum.

Şu an baktığımda ara sıra Pinterest ile ilgili konu açılıyor. O dönemki gibi herkes saldırmıyor. O zamanlarda benim bahsettiğim dönemleri hatırlayan bilir, her 3 kişiden 5'i Pinterest üzerinden milyoner olmuştu ve bu her 3 kişiden 10'u da eğitim satıp para kazanmayı öğretiyordu. (Direkt hedef aldığım kimse yok; ama tablo böyleydi.)

Şu an durum nedir? Bu işin modası mı geçti yoksa yöntemler iyice zorlaştığından artık para kazanılmıyor mu?

Merakımı mazur görün. Sektörde olan veya ilgilenmiş arkadaşlar yorumlarsa sevinirim, gece gece aklıma takıldı.