Arkadaşlar hepinize iyi geceler.
Olayın peşine düştüm, bu WHOIS'te çıkan numaranın bir suçu yok.
Adamı da aynı tongaya düşürmüşler, son parasını iddiaya basmış, malum kaybetmiş.
Sonra nakit lazım olmuş kontörü nakite döndürme girişiminde bulunmuş. Bu d-olandırıcıların başka bir sitesinden işlem yapmış. Tabi parayı çekince canlı destekten engellemişler, sonrasında ise arkadaşının telefonundan girmiş canlı destek açılmış neden yaptınız falan diye sormuş işleminiz yarım kalmış kimlik bilgilerinizi adres bilgilerinizi atmanız gerekiyor güvenlik sebebiyle demiş bilgilerini almış böylece. (3 gün önce almış kimlik bilgilerini, site de bugün açılmış. Büyük ihtimalle sitenin hostunda da bu kimlik bilgileri kullanılıyor.)
Sonrası malum üzerine siteler açmış.
Adam kendi benden bir şey rica etti mobil bankacılık kullanıyorsan girip bir numarayı sorgulatır mısın dedi.
Zaten numarayı mobil bankacılıktan fatura öde yapıp girdiğinizde abimizin üzerine 700TL'ye yakın borç çıkıyor.
Dolandıran kişiler aynı şekilde bu abimizi de dolandırmış, durum içler acısı.
Kendisi kirayı ödeyemediği için evine gidemiyormuş ve pansiyonda kalıyormuş, sesinde çaresizlik olduğu belliydi.
Kendini bana inandırmak istiyordu, zaten inandım da kendisi dürüst biri.
Umarım kimse bu kadar çıkmaza girmez, gerçekten zor.

Ayrıca ekleme yapmak isterim ki, olayla alakası olmamasına rağmen abimiz bizim arkadaşa 85TL yollamıştır.
Son parasından yolladığını söyledi.

honomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun
alperler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun hocam
edit : Para sizin değilmiş ama diğer arkadaşa geçmiş olsun :d
denizemekli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam siteye bakınca anlıyorsunuz burada bi ....lık olduğunu nasıl girdiniz
ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun. Yerinizde olsam direk ödemeye aracılık eden şirkete (paybyme ya da payguru arıtk hangisi ise) talep açıp durumu bildiririm. En azından başka insanların dolllandırılmasının önüne geçersiniz.

Odeaweb'in yapacağı bir şey yok. Arkadaşınız savcılığa ya da kolluğa gidip şikayetçi olacak, mahkeme bilgileri isterse odeaweb'den o da bilgileri iletir.
slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu tarz siteler genelde oyun epin sitelerine ödeme yapıyor karsı taraftan o sekilde kesiyor bakiyeyide arkadasınız pek acemi sanırım
100 yıl boyunca alternatif site hiç olmasa bile bu siteye bozdurmazdım
tesbuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
demekki domain ve hosting parasını çıkartmışlar aynı gün
grappic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
canlı destek kapalı şuanda :d atacaktım konu linki kanka kapat dükkanı kaç diye :d
tawk.to konusma kayıtlarını kaydettiyse polise gidip suç duyrusunda bulunabilir,
+ savcılıkta dosya masrafı vermek istemiyorsa eğer
cimere şikayet konusu oluştursun max 1,2 ay sonra en yakınındaki valikten çağırıp şikayetçimisin diye soruyorlar evet dersen 0 tl masraf ile dosyan acılıyor
elinsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun.

#r10etiket0# hocam ilgilendi sanırım site gitti
inan ki odea'nın yapacağı bir şey yok. Onlar da benle aynı cevabı verecek. Bence 120 lira diye bakmayın olaya. Pazartesi gidin direk şikayetçi olun.
abooowww burdan birisi :d
dip not suanda forumda olan birisi muhtemenelen
konuyu gördüğü gibi silip kaçmıs
odeaweb bilgileri savcılık ile paylaşır gerisi arkadasınıza bağlı maddi manevi ne gerekiyorsa
savcılıkta dosya masrafı diye bir şey olmaz. Suç duyurusunda bulunmanın hatta ceza davası açılmasının herhangi bir masrafi yok.

Bu tarz masraflar hukuk dosyalarında olur.

Hatta yargılama giderleri bile (sanık beraat ederse) kamuya bırakılır.
fsolitary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
taktik güzel parayı çıkardı , konuyu gördü kaçtı :d
segkrc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nedir bu fatura bozdurma olayı?
yahu 100 tl için değermi birşey diyecektimde şimdi yer göstermiş oluruz. Bunu yapan kesinlikle çok acemi ama
bymalicious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
site sahibi konuyu görmüş galiba :d siteyi silmiş boş host duruyor :d
tesbuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sitenin sahibi okuyorsa ona burdan burdan çağrı yapın görüyor zaten
kardeşim niye dolandırıyorsun ? 120 tl için değiyormu? O kadar site hazırlamışsın !
hocam pubg mobile gibi bi oyuna para çekilmez %90 hile zaten 10 a yakın fatih tanıdığım var hesapları görsen oynamaya kıyamazsın ama full hile ile kasıyorlar :d
siteyi kapatacağıma gelirim buraya erkek gibi derdim ki, '' arkadaşlar site benim ne alaka yahu :s canlı destekten kopmuş olabilir arkadaş. Gelsin ödemesini yapıcam bende onu düşünüyordum bi baktım burada konusu açılmış '' derdim. En azından salak durumuna düşmezdim 100 tl için :d

ama şu durumda kanıtladı *********** oldugunu :d
ramazanalan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sitenin sahibi %100 forumdan birisi ve bu konuyu gördü, kaç öpecekler seni. ��
emniyette çalışıyorum diyorsa kesin o hocam :d
milli yalan babam polis,polisim ben yada akrabalar polis olur hep :d
denizemekli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam whoisteki numaranın son hanesini * atarak buraya koyun forumdanda yasaklar belki #r10etiket1# abi
net söyliyorum cimer 'e 2 satır kelime yazıyorsun.

Ilgili web sitesi üzerinden hizmet almak istedim, ödeme sonrasında beni engellediler ve dolandırıldım firma bilgileri bunlardır şikayetçiyim fakat şehir merkezinde olmadığımdan savcılığa gidemiyorum yaz
domaini telefon numarasını mail adresini barındırdığı hostingi vb. Hepsini belirt.
5 dkni almaz şikayet etmen en yakın valilikten ararlar bir kaç gün sonra önce hakkında şikayet var söyliyor önce tedirgin ediyorlar sonra cimerde birini şikayet etmissn seni dolandırdımı diye soruyor evet dersin dosyayı orda açıyorlar
fsolitary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok sevindim hadi inşallah :d
odeaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba,
öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarım bu durumu bir daha yaşamazsınız. Ilgili siteye maalesef işlem sağlayamayız. Site için tarafımıza savcılık, mahkeme vb. Kararlar gelmeden işlem sağlayamayız. Site sahibi bilgileri sadece ilgili karar doğrultusunda kurumlarla paylaşılabilir.
ortada bir mağduriet varsa olaya "120 lira yahu kim uğraşacak?" diye bakmayın. Pazartesi gidin şikayetçi olun.