civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam onu anlıyorum ama, şunu anlamıyorum. siz mesela domain borsasında alım satım yapıyorsunuz diyelim, yüzlerce ülke binlerce dilden herhangi birisinde anlamı olacağından emin olmanız mümkün değil.

23^3 kombinasyondan bahsediyoruz. illaki hiç bir dilde kısaltma da olsa anlam ifade etmeyecek pek çok olasılık vardır diye düşünüyorum bu kombinasyonda. O nedenle sırf 3 harfli olması %100 değerli olacağı anlamına gelmemeli.

Bu durumda, piyasadaki arkadaşarın farklı kontrol mekanizmaları var mı, yoksa ya tutarsa diye mi değer biçiyorlar
Ender olan değerlidir mantığı işliyor hocam burada, değerli olan üç harfli kombinasyonlar .com ve .net uzantıları, araya sayı veya tire vb karakter girince değer düşüyor. ingiliz alfabesi 26 harften toplam 17576 tane alan adı oluyor. .com ve net dedik bu da 35.152 tane toplam alanadı alınabilir demek. Baktığınız zaman çokmuş gibi görünse de sadece bugün boşa düşen domain sayısı 150 bin civarlarında. Elde tutulan milyonlarca domain var. Bu kadar domainin içinde de en fazla alınabilen 35 bin adet alanadının değerli olması çok da garip değil.