bim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savaş kayıpları katliam değildir, katliam sistematik yapılan bir şeydir, cephede kayıp verirsin bunlara katliam demiş adamlar kendilerini aklamak için. Bunlar etnik olarak aynı toplumlar değil. Aynı millet olur mu hiç, tarihçi olarak bunları yazmanız abesle iştigal ediyor. Dağılan SSCB bağımsız devletleri de aynı milletler o zaman sizin tezinize göre, azeriler de rus dersiniz siz şimdi, korkmaya başladım.
Pes ya 6 ay Hırvatistan'da yaşadım bana öğretme istersen bizzat üç kesimden insanlarla konuştum bana anlatma istersen dillerini yaşam tarzlarını. SSCB birden fazla ulus devletten oluşuyordu ikisi arasında fark var. Savaşın başında Bosanski Brod adlı bölgede Sırp sivillere Hırvat ve Boşnak orduları saldırıyor. Öncesinde Sırp kuvvetleri ile savaşmış olmaları bunun katliam olduğu gerçeğini değiştirmez ona bakılırsa Srebrenica'da da Sırp kuvvetler Boşnak kuvvetler ile savaştı sonradan teslim oldular diye onu da mı katliam saymayacağız? Konuştukça kendinizi yerin dibine sokuyorsunuz. Azerbaycan'da Azeri diye bir millet yok orada eskiden yaşamış ateşe tapan bir milletin adı Azeri sadece dünya tarihinde değil Türk milletleri konusunda da cahilsiniz uzatmayın. Bu olayı şu kısım haklıydı diyerek yorumlamak bile insanlık ayıbı terbiyesizlik yapmaya lüzum yok Yugoslavya sonrası yaşananlar insanlık ayıbıdır kimse prim yapmaya çalışmasın bu olaylardan. Ödevi hazırlarken o dönem çekilmiş belgeselerde çocukları görünce gözyaşlarımı tutamadım sen çıkmışsın Boşnak çocuklar çile çekti diğerlerine birşey yapılmadı onlar savaş zaiyatı diyorsun.