Sayın
@bim tarih bir bilimdir tarihi bilgiyi sadece okuyarak tarih yorumu yapılmaz metod eğitimi almadan tarihi bir olayla ile ilgili yorum yapmayın lütfen. Sırpların yaptığı katliam değil dedim mi ben? Boşnakların yaptığı katliamlarda var
List of massacres in the Bosnian War - Wikipedia buyur Bosna savaşında gerçekleşen katliamlar. Ben Fen Edebiyat Tarih mezunuyum tarih nasıl yorumlanır eğitimini aldım ama gel gör ki r10.net forumunda
@bim; adlı kullanıcı benim bilgilerimin kulaktan dolma olduğunu iddia edip boşnak arkadaşlarından duyduklarını tarihi bilgi olarak bana sunuyor.
Bir tarihçi olarak Wikipedia yı kaynak olarak görmeniz yanlış olur. Boşnaklar etnik katliam yapmış olsaydı tüm dünya başlarına çökerdi. Wikipedia bazı editörlerin onayıyla yönetilen, içerikleri zaman zaman yanlı ve siyasi olan bir ortam. Wikipedia dan tarihi öğreneceksek vay halimize. Muhtemelen oradaki içerik konuyu sulandırılmak icin sırplar tarafından açılmıştır. Etnik katliamın sırplar tarafından yapıldığı tüm belgelerle sabittir. Tarihçi değilim ama bilimsel metedolojiye en az sizin kadar hakim oldugumu belirteyim. Akademisyen arkadaşlarım var. Hangi üniversiteyi bitirdiniz? Beni bim adli üye falan diye küçümsemeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz ama belki onları dikkate alırsınız?