Sayın
@bim tarih bir bilimdir tarihi bilgiyi sadece okuyarak tarih yorumu yapılmaz metod eğitimi almadan tarihi bir olayla ile ilgili yorum yapmayın lütfen. Sırpların yaptığı katliam değil dedim mi ben? Boşnakların yaptığı katliamlarda var
List of massacres in the Bosnian War - Wikipedia buyur Bosna savaşında gerçekleşen katliamlar. Ben Fen Edebiyat Tarih mezunuyum tarih nasıl yorumlanır eğitimini aldım ama gel gör ki r10.net forumunda
@bim; adlı kullanıcı benim bilgilerimin kulaktan dolma olduğunu iddia edip boşnak arkadaşlarından duyduklarını tarihi bilgi olarak bana sunuyor.
Türkiye'de öldürülenlerin Müslüman olmalarından ötürü sadece Sbrenica katliamı ön plana çıkartılıyor. Halbuki Bosna Savaşında çok acılar çekildi tek bir katliam olmadı,
Sbrenica'yı bu katliamların en acısı yapan savaşın sonunda gerçekleşmiş olması Mladiç verdiği sözde durmayıp teslim olan insanları öldürerek savaş suçu işlemiştir. Sbrenica acı bir olay evet ama Yugoslavya sonrası yaşananlar ondan ibaret değil o yüzden boş yapmadan önce yaşanan olayları adam akıllı okuyun tarafsız bir şekilde bakın bunu yapabildiğiniz zaman aynı dili konuşan aynı kökenden insanların bile ekonomik, dini ve siyasi nedenlerle ne kadar vahşileşebileceğini göreceksiniz. Lisans son sınıfta Bosna Savaşı ile ilgili detaylı bir ödev hazırlamıştım bulabilirsem burada paylaşırım pek okuyacağınızı sanmam ama bir umut. Size tavsiyem kulaktan dolma bilgilerinizle atıp tutmayın karşınızdaki kişinin uzmanlık alanını bilmiyorsunuz böyle rezil olur kalırsınız. Ne yazık ki Türkiye'de Tarih'in bilim olduğu idrak edilemiyor. Normalde Eğitim Fakültesinden çıkan Tarih öğretmeninin bile bu konularda yorum yapmaması gerekiyor. Gerçi Tıp Fakültesinde beş yıl eğitim alan doktorlara bile ahkam kesiliyor bu ülkede...