bim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bütün bildikleriniz yanlış. Sırpların etnik katliam yaptıklarını bütün uluslar arası belgeler yazıyor. Uluslararası kamuoyu da bunu kabul etmiştir ve bu sırp yöneticiler yargılanarak katliam yaptıkları onaylanmıştır zaten.

Bunları size kulaktan dolma bilgilerle değil, bosna hersek yönetiminde üst seviyelerde amcası dayısı olan boşnak arkadaşları olan birisi olarak söylüyorum. Sırplar yıllarca katliama, savaşa hazırlık yapmış, planlı birşey yani, boşnak arkadaşlar sırp komşularının evlerinde silah stokladığını, birden bire bu silahların ortaya çıktığını ve müslüman komşularını katlettiklerini söylemişti. Anlayacağınız hiçbir insani duyguya sahip değiller hatta insan bile değiller. Bunları sanki çok masumlarmış gibi bir Türk'ün savunması da çok çok üzücü. Biz silahlandırsak bile kendilerini savunmaları için silahlandırdık, sapla samanı birbirine karıştırmayalım.
" Anlayacağınız hiçbir insani duyguya sahip değiller hatta insan bile değiller. "

Irk'a dayalı genellemeleri anlıyorum, hatta kimi zaman ben de yapıyorum; ancak bir ırk'ı köktenci biçimde zalim ve insan dışı görmek ve "öldürüldülerse hak etmişlerdir" demek ilginç bir şey. Tarihi ve dünyayı duygulara dayalı okumak ve yorumlamak insanı bu şekilde yanıltabiliyor. Hitler'i destekleyenleri de benzer şekilde yanıltmıştı. Kimilerini öldürmek gerekirdi, kimilerine Untermensch derler idi.

Ancak belli ki bu arkadaşın Bosna ile etnik bir yakınlığı var(dayısı, amcası Bosna Hersek'te olduğu için söylüyorum) ve duygularını işin içinden çıkarması pek mümkün değil, bu nedenle bence kendisiyle tartışmaya girmeyelim.

Maalesef hayatta hiçbir şey siyah ve beyazdan ibaret değil. Ne Osmanlı bembeyaz iyiydi, ne de Sırplar simsiyah kötü. Kim, nasıl hissederse hissetsin. Dünya'yı bu şekilde yorumlamak akılcı değil.