BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O oyunları bir kesim yurdum insanı yer anca, dışarıda kimse yemiyor Tamam biz yine kendi içimizde eksi büyüme, zam değil zamcık veya düzenleme, faturalara bindirilince güncelleme diyelim hobi olarak veya tüik eli ile işsizlik, enflasyon ve diğer verileri bizi iyi gösterecek şekilde manipüle edelim ama bu doğrusunu yazmaktan daha büyük zarar veriyor çünkü inandırıcılığımızı kaybediyoruz, saygınlık ve güven kaybediyoruz, itibarımız sarsılıyor. Dün kavga edip bugün barışınca tutarsız diyorlar, adalet sistemimize güvenmiyorlar, basın özgürlüğüne inanmıyorlar. Yurdumuzun bazı kesimi diyor ki onlara ne kimi içeri attığımızdan veya kimin malına el koyduğumuzdan. İşin aslı öyle değil işte, adamın cebinde 10 milyar dolar keş para var, yatırım yapmak için bakıyor ülkemize ve burada insanların mallarına el konuyor, benim yatırımıma ne olur acaba? Yargı bağımsızlığına güvenmiyorlar çünkü malıma el konduğunda mahkemeden lehime sonuç gelmeme ihtimali var mı diye düşünüyor, sistemimiz sürekli güncellendiği için rakamlara güvenemiyorlar, ek vergiler geliyor, oranlar sürekli değişiyor yani bir türlü doğru sayıları bulamadık kaç zamandır. Finlandiya eğitim sistemini bir kere yapmış ve tam yapmış, zırt pırt değiştirmiyor mesela. Bizde mesela kim doğru düzgün okumaya gelir? Eskiden Üniversitelerimiz ilk 100 içerisindeydi ama sürekli eğitim sistemi değişiyor, sınav sistemi değişiyor. Bir sene tek sınav, seneye sınav yok, ondan sonraki sene çift sınav, böyle sisteme sistemsizlik derler. Cem Yılmaz'ın bir sözü vardı bak aklıma geldi ; " Bu geminin bir ayarı yok mu? Yapın gidelim. " sistem ayar tutmuyor, ekonomi dikiş tutmuyor yalama olmuş, biz ne desek boş
Artık her ekonomi konusunda betahouse yorum atmış mı diye bakıyorum 😀